Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Західній Україні рятувальники розчищають русла річок та укріплюють дамби (відео)

У Західній Україні рятувальники розчищають русла річок та укріплюють дамби (відео)

Поділитись:

Про це розповів прем'єр-міністр

До Івано-Франківської області для розчищення русел річок направлено додаткові підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій, також для допомоги прибула гірська рота спеціального призначення Нацгвардії. Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу щодо ситуації з подоланням наслідків негоди в Івано-Франківській області.

"Пріоритетом є розчищення своєрідних дамб, які утворились через бруд і деревину, що застрягла біля мостів. Мости стоять під загрозою. Для цього о 14:00 дана команда перекинути в область додаткові підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій з відповідною технікою, бульдозерами, екскаваторами, для того, щоб почати розчищення русел річок і потічків, які утворюють загрозу і небезпеку у зв’язку зі зміною свого напрямку через таку засміченість… Сьогодні зранку літаком разом з нами прилетіла гірська рота спеціального призначення, а також близько 50 спецпризначенців", - сказав Шмигаль.

З його слів, загалом близько 150 бійців Національної гвардії додатково перекинуто на Івано-Франківщину, які можуть надавати допомогу у тяжко доступних гірських місцях.

Зведений загін ДСНС України у Чернівецькій області спільно з працівниками Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет і місцевим населенням продовжують роботи з укріплення пошкоджених та підмитих дамб у с. Банилів Вижницького району, шляхом збільшення тіла дамби. Для цього використовують піщано-гравійну суміш та лісоматеріали. Повідомляє пресслужба ДСНС.  

Нагадаємо, голівудське відео з Яремче: дорога сповзає прямо з-під ніг жінки з дитиною.

Крім того, зливи, грози та шквали, які лютують на Західній Україні останніми днями, вже наробили значної шкоди. На Франківщині, до прикладу, негода зруйнувала 30 мостів і затопила села (фото, відео).

А на сьогодні ДСНС оголосила чергове штормове попередження: затопить ще десяток сіл на Буковині.