Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Маріупольській школі працює "Соляна печера" (відео)

У Маріупольській школі працює "Соляна печера" (відео)

1:07
Поділитись:

Один сеанс триває пів години, одночасно можуть оздоровлюватися 13 учнів. Сеанси профілактики застуди для учнів безкоштовні.

"Соляну печеру" створили на базі Маріупольської спеціалізованої школи №63. За 2 місяці її відвідали понад 600 дітей. Стеля, підлога та стіни соляної кімнати оздоблені природною кам’яною сіллю із Соледарської шахти. На будівництво кімнати пішло близько 3 тонн солі. Клей та інші домішки не використовували – тільки воду.

За словами директорки спеціалізованої школи № 63 Тетяни Екзархо  та авторки проєкту,  один сеанс у соляній кімнаті триває не більше 30 хвилин.  Про деталі  ідеться у сюжеті Суспільного. 

"Соляна кімната сприятливо впливає на оздоровлення дітей і лікарі рекомендують, у якості альтернативи медикаментозному лікуванню, використовувати соляну кімнату. Є в ній соляний аерозоль, яка розносить маленькі частинки солі й дітки вдихають їх. Такий антисептичний ефект розповсюджується на весь організм у цілому", — каже відповідальна за соляну кімнату Дар’я Масенко.

Перед початком оздоровлення учні повинні надати довідку від терапевта.  

"Ми стали спостерігати, що під час зими діти дуже часто хворіють на застудні захворювання і почали проводити профілактику. Ми проводили дихальну гімнастику. Також це була аромотерапія. Але це виявилося недостатнім. Тому виникла ідея зробити соляну кімнату на базі школи", — говорить Тетяна Екзархо. 

За словами Тетяни Екзархо, створили кімнату на базі школи за підтримки батьків учнів, а також громади мікрорайону. Директор департаменту з питань економіки Євген Бодягін, розповів Суспільному, що проєкт реалізували за 200 тисяч гривень з міського бюджету.

"На ці кошти було закуплено обладнання щодо вентиляції "Соляної печери", соляні блоки, які були встановлені в окремій кімнаті та послуги з реконструювання цієї кімнати, встановлення блоків та обладнання", — пояснює Євген Бодягін.

До слова, у Дніпрі лікарі за півтора місяця повернули з того світу 11-річного хлопчика, якого збив потяг (відео).