Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • У Литві відбувся Міжнародний транспортний діалог високого рівня задля відновлення України

У Литві відбувся Міжнародний транспортний діалог високого рівня задля відновлення України

За підсумками зустрічі в Тракаї 24 країни прийняли спільну заяву

2 хв на прочитання12 Квітня 2024, 09:12
Міжнародний транспортний діалог задля відновлення України відбувся у Литві Міжнародний транспортний діалог задля відновлення України відбувся у Литві
Поділитись:

10 квітня у Литві відбувся Міжнародний транспортний діалог високого рівня. Участь у заході взяли міністри транспорту з понад 20 країн, представники Європейської Комісії, міжнародних фінансових інституцій. Учасники форуму домовилися про посилення підтримки відновлення України та заявили про спільне прагнення розвивати нові логістичні маршрути та стратегічні зв'язки з Україною.

Символічно, що захід відбувся напередодні саміту та бізнес-форуму Ініціативи трьох морів (Three Seas Initiative - 3SI), в якому наразі головує Литва. Підтримка України є одним з ключових пріоритетів зовнішньої політики Литви. 

Участь у роботі форуму взяв заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний. 

«Команда Міністерства спільно з міжнародними партнерами активно працює над розробкою і впровадженням нових цифрових продуктів у сфері транспорту, спрощуючи процедури та знижуючи корупційні ризики за рахунок прозорості і підзвітності державних послуг. Вдячні партнерам за підтримку України на шляху діджиталізації транспортної галузі», — сказав Анатолій Комірний.

Як зазначив генеральний секретар Міжнародного транспортного форуму Янг Тей Кім, відновлення України та відбудова її національних, регіональних та глобальних транспортних зв'язків буде довгим шляхом. 

За підсумками зустрічі в Тракаї 24 країни прийняли спільну заяву, в якій підкреслили необхідність збільшення міжнародної підтримки для вирішення нагальних потреб української транспортної системи. Країни також підкреслили, що CIG4U має діяти як інформаційний центр для координації довгострокових зусиль, спрямованих на відновлення та розвиток транспортної інфраструктури України.

Міжнародний транспортний форум при ОЕСР є міжурядовою організацією, що об'єднує 66 країн-членів іі охоплює всі види транспорту. 

Нагадаємо, що у грудні 2023 року в Києві Литва, Швеція, Канада та Україна запустили CIG4U — платформу для співпраці та підтримки України під егідою Міжнародного транспортного форуму (МТФ). Платформа дозволяє країнам обмінюватися актуальною інформацією про нагальні потреби транспортної системи України, а також робити внесок у довгострокові проекти з відновлення країни. Наразі в Україні за сприяння Литви, Канади та Швеції вже реалізуються перші проекти МФТ у автомобільній, залізничній та інших галузях.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Небезпека гемофільної інфекції
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитання14 хвилин тому
Як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров'я.
Фото: Clemens Ratschan
Не стань браконьєром: як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров'я
7 хв на прочитання28 хвилин тому
Фото ілюстративне
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитання52 хвилини тому
Аеропорт Кишинева закривають.
Фото ілюстративне
Аеропорт Кишинева закривають для проводжаючих, деталі
1 хв на прочитаннягодина тому
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитання2 години тому
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
2 хв на прочитання3 години тому
У Чехії оголосили про успішне збільшення потужності 3-го енергоблока АЕС Dukovany
1 хв на прочитання4 години тому
Кліматична криза — це також криза психічного здоров'я: що науковці говорять про стрес через наслідки змін клімату
3 хв на прочитання5 годин тому