Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Китаї розбудовують мережу пасажирських безпілотників

У Китаї розбудовують мережу пасажирських безпілотників

Поділитись:

Перший вокзал буде готовим уже до кінця цього року

У Хечжоу, міському окрузі провінції Гуансі(Китай) побудують повітряний вокзал для туристичних безпілотників. Проект E-port реалізує компанія EHang, пише Eco Town.

Будівля повітряного вокзалу буде висотою з триповерховий будинок площею 2500 кв.м. На першому поверсі розташується стійка адміністратора, на другому - зал очікування для пасажирів, а на третьому - зони прибуття і відправлення. Чотири злітно-посадкових майданчики розташуються на даху. За планом, E-port зможе обслуговувати до 20 двомісних безпілотників EHang 216.

Повітряне таксі EHang 216 оснащено вісьмома парами роторів, розташованими навколо двомісної кабіни. Його максимальна швидкість - 130 км/год, крейсерська - 100 км/год. Акумулятора вистачає на 21 хвилину польоту, так що найімовірніше, що одночасно в повітрі зможуть перебувати лише кілька апаратів. Решта будуть стояти на зарядці.

Проєкт планують реалізувати до кінця 2020 року.

"Хечжоу - гарне місто з багатими можливостями для туризму, і ми щасливі збільшити його привабливість за допомогою наших безпілотників, - сказав засновник компанії Ху Хуачжі. - У міру розвитку ми маємо намір створити більше комерційних пропозицій: наприклад, огляд міста з повітря, щоб унікальним чином об'єднати сучасну культуру з туризмом".

На початку березня аеротаксі EHang 216 брало участь у навчаннях по боротьбі з поширенням коронавірусу, організованих владою Хечжоу. Безпілотний апарат EHang 216 вантажної модифікації успішно доставив медикаменти на посадковий майданчик місцевої лікарні, розташованої в чотирьох кілометрах від точки старту, і автоматично повернувся назад.