Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • У Китаї чоловік ледь не помер після того, як вичавив прищик під губою — лікарі пояснюють, чому це може статися з кожним

У Китаї чоловік ледь не помер після того, як вичавив прищик під губою — лікарі пояснюють, чому це може статися з кожним

Що слід знати про «трикутник смерті».

3 хв на прочитання12 Лютого 2024, 15:41
«Трикутник смерті» на обличчі простягається від кінчика носа до точки по обидва боки губ, приблизно там, де зазвичай з'являються ямочки. Зображення згенероване ШІ «Трикутник смерті» на обличчі простягається від кінчика носа до точки по обидва боки губ, приблизно там, де зазвичай з'являються ямочки. Зображення згенероване ШІ
Поділитись:

У Китаї чоловік ледь не помер від важкої інфекції після того, як вичавив прищик під губою. Пан Чен із провінції Цзянсу на сході Китаю боровся за своє життя у відділенні інтенсивної терапії протягом місяця, перш ніж його стан стабілізувався. У нього піднялася температура і набряк рот після того, як він видавив прищ на підборідді. У пацієнта діагностували подвійну пневмонію, яка інфікувала обидві легені. Про це розповідає Daily Mail із посиланням на місцеві засоби масової інформації.

«У нього був прищ на підборідді. Я просила його не вичавлювати прищ, бо він уже робив це раніше. Хто б міг подумати, що цього разу все буде настільки серйозно», — розповіла журналістам його дружина пана Чена, пані Тянь.

Після обстеження лікарі виявили у чоловіка подвійну пневмонію — інфекцію, яка вразила обидві легені, що змусило їх терміново перевести пацієнта у відділення інтенсивної терапії.

Доктор Чжу, котрий лікував Чена, пояснив, що інфекція в пацієнта розвинулися після того, як він вичавив прищ на підборідді, що є частиною зони, відомої як «трикутник смерті».

Трикутник смерті простягається від кінчика носа до точки по обидва боки губ — приблизно там, де зазвичай з'являються ямочки.

Колупання шкіри в цій небезпечній зоні може мати серйозні наслідки для вашого здоров'я загалом, попереджає доктор Чжу.

«Перше, що потрібно робити — це не стискати її руками. Що ще важливіше, якщо шкіра навколо почервоніє, набрякне чи стане болючою, або у пацієнта підвищиться температура, рекомендується якнайшвидше звернутися по медичну допомогу», — каже медик.

Після місячного лікування у відділенні інтенсивної терапії стан Чена нарешті стабілізувався. Але чоловік залишається у відділенні інтенсивної терапії для подальшого спостереження.

Джеремі Брауер, клінічний професор дерматології в Медичному центрі Лангоне Університету Нью-Йорка, стверджує, що поява прища в межах небезпечного трикутника є приводом для тривоги через особливості кровопостачання в цій ділянці обличчя.

За словами експерта, вени, що проходять за очницями, ведуть назад до «кавернозного синусу», розташованого в головному мозку.

Він пояснює, що коли ми колупаємо прищі, бруд із наших рук і бактерії, що переносяться повітрям, можуть інфікувати відкриту рану, викликаючи серйозну інфекцію.

Вени за нашими очима утворюють тромби, які стримують інфекцію, що, своєю чергою, тисне на мозок, призводячи до часткового чи повного паралічу, а в деяких випадках навіть до смерті.

Якщо не лікувати інфекцію пазух носа, вона може призвести до повної втрати зору, абсцесів мозку та менінгіту.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я