Догори
Дати відгук

У громаді під Кременчуком відновлюють системи меліорації

USAID АГРО підписали з організацією водокористувачів «Квітучі лани» субгрантовий договір

2 хв на прочитання13 Червня 2024, 21:34
Відновлення системи меліорації Відновлення системи меліорації
Поділитись:

Проєкт ОВК «Квітучі лани» став третім проєктом із модернізації зрошення, який реалізується в Україні за сприяння Програми USAID АГРО.

В Омельницькій громаді, що у Кременчуцькому районі, відновлюють системи меліорації.

Про це інформує Полтавська ОВА.

Завдяки реформі гідротехнічної меліорації, яка впроваджується в Україні за підтримки Програми USAID АГРО, об’єкти зрошувальної та осушувальних мереж отримали шанс відновити колишню потужність. Організації водокористувачів, в які об’єднуються аграрії, що використовують гідротехнічну меліорацію, можуть отримувати у власність об'єкти інженерної інфраструктури меліоративної мережі.

Такою можливістю скористалася Омельницька сільська рада, передавши свою зрошувальну мережу у власність організації водокористувачів «Квітучі лани». Це один з перших  позитивниих прикладів в Україні.

Нагадаємо, USAID АГРО підписали з організацією водокористувачів «Квітучі лани» субгрантовий договір. Він передбачає фінансування у розмірі орієнтовно 18 млн грн на закупівлю та встановлення енерго- й водозберігаючого обладнання, модернізацію систем.

Реалізація проєкту розрахована на 2 роки. Крім переоснащення насосної станції планують замінити гідранти та частину труб протяжністю понад 1,5 кілометра. Це дозволить удвічі збільшити площу поливу, підвищити обсяги виробництва органічної продукції на 20-35% залежно від культур, а також утричі зменшити вартість подачі води для зрошення.

Проєкт ОВК «Квітучі лани» став третім проєктом із модернізації зрошення, який реалізується в Україні за сприяння Програми USAID АГРО. Скористатися програмою фінансування від USAID АГРО можуть й інші  організацій водокористувачів області.

Розвиток зрошувального землеробства області – один із пріоритетних напрямів роботи ПОВА. Для підвищення ефективності використання зрошувальних земель, розширення площ під зрошенням, нарощування обсягів аграрного виробництва, його конкурентоспроможності на внутрішньому і зовнішньому ринках Департамент агропромислового розвитку ОВА спільно з Полтавським державним аграрним університетом розробили проєкт Програми розвитку та підтримки зрошувального землеробства Полтавщини на 2024-2028 роки.

Більше новин читайте на GreenPost

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.