Коли хочеться солоденького, можна приготувати домашні цукерки з манної крупи з какао. Цей рецепт дуже легкий і вимагає мінімуму продуктів.
Інгредієнти:
крупа манна — 130 г;
масло вершкове — 60 г;
цукор — 60 г;
какао-порошок — 3,5 ст. ложки;
вода — 180 мл.
Приготування.
Вершкове масло розтопити у сковороді, але не доводити його до кипіння.
Всипати манну крупу в сковороду до вершкового масла.
Перемішати манку з вершковим маслом до одержання крихти. Прогріти суміш, помішуючи, 3-5 хвилин на середньому вогні.
В іншу глибшу сковороду всипати цукор і 2,5 ст. ложки какао-порошку.
На середньому вогні перемішати цукор із какао-порошком.
Акуратно влити воду, розмішати суміш, аби какао-порошок і цукор розчинились у воді.
Прокип'ятити шоколадну суміш протягом 2-3 хвилин.
Потім пересипати в цю сковороду манну крихту.
Ретельно перемішати масу, щоб уся рідина ввібралася в крупу, прогріти на слабкому вогні ще 3-4 хвилини і зняти сковороду з вогню. Масу повністю остудити. Шоколадна маса має бути дуже пластичною та приємною для роботи.
Скачати з шоколадної маси невеликі кульки розміром із волоський горіх і поставити в холодильник для охолодження на 1-2 години.
Охолоджені кульки обваляти в какао-порошку, що залишився (1 ст. ложка).
Цукерки з манної крупи з какао готові!
До таких смачних цукерок із манки ідеально підійде свіжозварений несолодкий чай.
Також ми розповідали про шоколадний торт із глазур'ю в мікрохвильовій печі: простий десерт без яєць і про шоколадний кекс у мікрохвильовій печі: готується 3 хвилини.
Окрім того, ми писали про домашні трюфелі зі згущеного молока та какао: дуже простий рецепт цукерок.