Догори
Дати відгук

Шоколадний торт із глазур'ю в мікрохвильовій печі: простий десерт без яєць

За годину буде повністю готовий.

1 хв на прочитання16 Листопада 2022, 01:12
Поділитись:

Шоколадний торт із глазур'ю в мікрохвильовій печі готується просто, однак какао-порошок потрібно взяти найвищої якості.

Інгредієнти:

олія соняшникова рафінована — 100 мл;

цукор — 130 г для коржа і 3 ст. ложки для глазурі;

борошно — 220 г;

какао-порошок — 30 г для коржа і 1 ст. ложка для глазурі;

розпушувач — 10 г;

сіль — 1 дрібка;

ванілін — 1 дрібка;

вода (гаряча) — 300 мл;

масло вершкове — 50 г;

молоко — 2 ст. ложки.

Приготування.

Борошно з'єднати з розпушувачем і просіяти в миску.

У просіяне борошно всипати цукор, какао-порошок, по дрібці солі та ваніліну.

Віничком перемішати сухі інгредієнти.

Влити 300 мл гарячої води (можна 100 мл окропу й 200 мл холодної кип'яченої води) та соняшникову рафіновану олію.

Віничком вимішати тісто без грудочок, схоже на вигляд на рідку шоколадну глазур.

Перелити шоколадне тісто у форму, яку можна використовувати у мікрохвильовій печі.

Випікати шоколадний бісквіт у мікрохвильовій печі при потужності 800 Вт 10 хвилин.

Готовий корж вийняти із форми та повністю остудити на решітці хвилин 20.

Тим часом у каструльці або сотейнику з'єднати цукор, вершкове масло, молоко та какао-порошок.

На невеликому вогні, постійно перемішуючи віничком, довести суміш до кипіння (весь процес швидкий, не більше 2 хвилин).

Шоколадний корж перекласти на таріль і залити глазур'ю. Дати глазурі охолонути і поставити торт у холодильник на 20 хвилин для остаточної стабілізації глазурі.

Також ми розповідали про шоколадний кекс у мікрохвильовій печі: готується 3 хвилини.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.