- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Цукати з гарбуза — дуже простий рецепт незвичайних солодощів
Цукати з гарбуза — дуже простий рецепт незвичайних солодощів
Вони не тільки задовольнять ваші солодкі бажання, а й подарують вам незвичайний смак осені.
Гарбуз — не тільки символ осіннього свята Геловін, а й чудовий інгредієнт для неймовірно смачних солодощів. Домашні гарбузові цукати не тільки задовольнять ваші солодкі бажання, а й подарують вам незвичайний смак осені. Рецепт їх приготування дуже простий.
Інгредієнти:
гарбуз — 400 г;
лимон (цедра та сік) — 1/2 шт.;
вода — 500 мл;
цукор — 500 г;
пудра цукрова — за смаком.
Приготування.
Гарбуз очистити, нарізати кубиками чи скибочками (слайсами).
Поставити на вогонь каструлю з водою, додати цедру лимона та сік лимона. Всипати цукор.
Коли вода закипить, закинути шматочки гарбуза. Варити 5 хвилин.
Потім зняти з вогню, остудити (приблизно до 50-60 °С) та повторити процедуру ще 2 рази.
Остудити гарбуз у сиропі повністю. Потім викласти гарбуз на сито, щоби стекла вся рідина.
Скибочки гарбуза розкласти на пергамент і залишити сушитися на 72 години.
Через три доби цукати з гарбуза будуть готові.
Посипати цукати з гарбуза цукровою пудрою, перемішати і можна приступати до дегустації.
Окрім того, навіть звичайні кабачки можуть перетворитися на десерт: рецепти домашніх цукатів із овочів і фруктів.