Догори
Дати відгук

Сирники з вівсяними пластівцями та манкою — легкий рецепт без борошна

Подають їх до столу відразу після приготування з улюбленими добавками: варення, мед, згущене молоко, сметана.

1 хв на прочитання19 Січня 2023, 07:31
Поділитись:

Для приготування сирників із вівсяними пластівцями та манкою сир підійде до будь-якої жирності, а вівсяні пластівці потрібні швидкого приготування. Кількість цукру можна регулювати на свій смак.

Інгредієнти:

сир (жирністю 5%) — 350 г;

крупа манна — 50 г;

вівсяні пластівці швидкого приготування — 60 г;

яйце — 1 шт.;

цукор — 30 г;

сіль — 1 дрібка;

розпушувач — 1 дрібка;

олія (для смаження) — 20 мл.

Приготування.

Сир перемістити у глибоку миску. Розім’яти ложкою до отримання однорідної маси без грудочок.

Вбити до сиру яйце та перемішати до однорідності.

Всипати цукор і сіль, перемішати.

Додати вівсяні пластівці та перемішати.

Всипати манну крупу та розпушувач, перемішайте. Залишити сирну масу за кімнатної температури для набухання вівсянки та манки на 2 години.

У сковороді розігріти олію.

Ложкою взяти порцію сирної маси, злегка вологими руками сформуйте круглий коржик середнього розміру і викласти в гарячу сковороду. Смажте сирники на помірному вогні 2-3 хвилини, до золотистої скоринки.

Перевернути сирники на інший бік, зменшити вогонь. Накрити кришкою та готувати ще 8-10 хвилин на маленькому вогні. За час обсмажування сирники стануть м'якими та соковитими.

Потім викласти на паперовий рушник, щоб увібрав зайву олію.

Сирники з вівсяними пластівцями та манкою готові. Подавати сирники до столу відразу після приготування з улюбленими добавками: варення, мед, згущене молоко, сметана.

Також ми розповідали про сирники з родзинками та бананом — незвичайний смак.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро