На сніданок або як десерт: рецепт сирників з шоколадом
Крім традиційних сирників зі сметаною, існує безліч інших способів приготування цієї страви.
Сирники є одним з найпопулярніших сирних страв. Зазвичай їх подають на сніданок або як десерт. Крім традиційних сирників зі сметаною, існує безліч інших способів приготування цієї страви. Наприклад, сирники з шоколадом.
Для їх приготування нам потрібен в першу чергу сир. Він може бути будь-якої жирності, але обов ‘язково однорідним. Якщо раптом вам попався зернистый продукт, його потрібно заздалегідь подрібнити блендером. Нам також знадобляться цукор, яйця, сіль, борошно, розпушувач тіста і чорний або молочний шоколад.
Класичні
Сирники з шоколадом, інгредієнти:
- сир — 400 грамів;
- цукор — 5 столових ложок;
- половина чайної ложки;
- куряче яйце — 2 штуки;
- борошно — 200 грамів;
- розпушувач тіста — 1 щіпка;
- шоколад — 1 плитка;
- олія рослинна — для смаження.
Приготування:
- Сир поміщуємо в глибоку миску. З’єднуємо його з яйцями, цукром і сіллю, а потім ретельно перемішуємо. Сирна маса повинна вийти однорідною.
- Тепер до неї необхідно просіяти борошно і разрыхлитель. Вони додадуть майбутнього тесту еластичність і пружність. Саме завдяки борошну сирники будуть тримати форму.
- Знову ретельно вимішуємо сирну масу. В результаті повинно вийти вологе, але не надто липке тісто.
- Шоколадку поламати на однакові шматочки — вони будуть служити начинкою для десерту.
- Щоб сирне тісто не прилипало до рук, змащуємо руки олією. Тепер відокремлюємо від сирною маси невеликий шматочок і формуємо з нього паляничку. В її центр поміщаємо шматочок шоколаду і закриваємо з усіх боків краями паляниці. Виконуємо теж саме з рештою тіста.
- Коли всі сирники зліплені, обсмажуємо їх з обох сторін на невеликій кількості олії. Можна робити це під кришкою, щоб шматочки шоколаду швидше розтопилися.
Більше новин читайте на GreenPost.