- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Соковиті фрикадельки в кремовому соусі: як перетворити звичайний фарш на кулінарний шедевр
Соковиті фрикадельки в кремовому соусі: як перетворити звичайний фарш на кулінарний шедевр
Ідеальна страва для незабутньої сімейної вечері, яка зігріє серце.

Смак дитинства на вашій кухні: приготуйте найніжніші фрикадельки в кремовому соусі, що тануть у роті
Інгредієнти.
фарш м'ясний — 500-600 г;
цибуля ріпчаста — 1 велика (дрібно натерти або дуже дрібно нарізати)
яйце — 1 шт.;
панірувальні сухарі — 3-4 ст. л. (або замочений у молоці/воді білий хліб без скоринки);
часник — 1-2 зубчики (пропустити через прес або дрібно натерти);
cіль, чорний перець — за смаком;
олія рослинна — для смаження;
вершкове масло — 30-40 г;
борошно пшеничне: 2-3 ст. л.;
бульйон (курячий або яловичий) або вода — 400-500 мл;
сметана (20-25 % жирності) — 200 г;
сушений кріп або інша зелень — за бажанням.
Приготування.
У глибокій мисці з'єднати м'ясний фарш, терту цибулю, яйце, панірувальні сухарі (або віджатий хліб), часник, сіль і перець.
Ретельно вимішати фарш руками, щоб усі інгредієнти добре поєдналися. Можна трохи «відбити» фарш, піднімаючи його і кидаючи назад у миску — це зробить фрикадельки ніжнішими.
Змочити руки водою і сформувати невеликі круглі фрикадельки розміром приблизно з волоський горіх.
Розігріти рослинну олію на великій сковороді на середньому вогні.
Викласти фрикадельки на сковороду й обсмажувати зусібіч до рум'яної скоринки. Не обов'язково доводити їх до повної готовності, адже вони ще будуть тушкуватися в соусі.
Вийняти обсмажені фрикадельки зі сковороди та відкласти в окрему миску.
У тій же сковороді, де смажилися фрикадельки (якщо там залишилося багато жиру, трохи злити його), розтопити вершкове масло на середньому вогні.
Додати борошно і постійно помішувати віничком протягом 1-2 хвилин, поки борошно не стане золотисто-кремовим і не з'явиться легкий горіховий аромат. Це основа для соусу.
Поступово влити бульйон (або воду), постійно інтенсивно помішуючи віничком, щоб уникнути грудочок. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 2-3 хвилини, поки соус не загусне.
Зняти сковороду з вогню. Додати сметану й добре перемішати до однорідності. Посолити, поперчити на свій смак. Якщо соус здається занадто густим, додати трохи бульйону чи води.
Повернути обсмажені фрикадельки в сковороду до соусу. Вони повинні бути повністю чи майже повністю покриті соусом.
Накрити сковороду кришкою і тушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин, доки фрикадельки повністю не приготуються. Соус при цьому ще більше загусне.
Більше новин читайте на GreenPost.







