Догори
Дати відгук

Соковиті фрикадельки в кремовому соусі: як перетворити звичайний фарш на кулінарний шедевр

Ідеальна страва для незабутньої сімейної вечері, яка зігріє серце.

2 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Giallozafferano.com Фото: Giallozafferano.com
Поділитись:

Смак дитинства на вашій кухні: приготуйте найніжніші фрикадельки в кремовому соусі, що тануть у роті

Інгредієнти.

фарш м'ясний — 500-600 г;

цибуля ріпчаста — 1 велика (дрібно натерти або дуже дрібно нарізати)

яйце — 1 шт.;

панірувальні сухарі — 3-4 ст. л. (або замочений у молоці/воді білий хліб без скоринки);

часник — 1-2 зубчики (пропустити через прес або дрібно натерти);

cіль, чорний перець — за смаком;

олія рослинна — для смаження;

вершкове масло — 30-40 г;

борошно пшеничне: 2-3 ст. л.;

бульйон (курячий або яловичий) або вода — 400-500 мл;

сметана (20-25 % жирності) — 200 г;

сушений кріп або інша зелень —  за бажанням.

Приготування.

У глибокій мисці з'єднати м'ясний фарш, терту цибулю, яйце, панірувальні сухарі (або віджатий хліб), часник, сіль і перець.

Ретельно вимішати фарш руками, щоб усі інгредієнти добре поєдналися. Можна трохи «відбити» фарш, піднімаючи його і кидаючи назад у миску — це зробить фрикадельки ніжнішими.

Змочити руки водою і сформувати невеликі круглі фрикадельки розміром приблизно з волоський горіх.

Розігріти рослинну олію на великій сковороді на середньому вогні.

Викласти фрикадельки на сковороду й обсмажувати зусібіч до рум'яної скоринки. Не обов'язково доводити їх до повної готовності, адже вони ще будуть тушкуватися в соусі.

Вийняти обсмажені фрикадельки зі сковороди та відкласти в окрему миску.

У тій же сковороді, де смажилися фрикадельки (якщо там залишилося багато жиру, трохи злити його), розтопити вершкове масло на середньому вогні.

Додати борошно і постійно помішувати віничком протягом 1-2 хвилин, поки борошно не стане золотисто-кремовим і не з'явиться легкий горіховий аромат. Це основа для соусу.

Поступово влити бульйон (або воду), постійно інтенсивно помішуючи віничком, щоб уникнути грудочок. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 2-3 хвилини, поки соус не загусне.

Зняти сковороду з вогню. Додати сметану й добре перемішати до однорідності. Посолити, поперчити на свій смак. Якщо соус здається занадто густим, додати трохи бульйону чи води.

Повернути обсмажені фрикадельки в сковороду до соусу. Вони повинні бути повністю чи майже повністю покриті соусом.

Накрити сковороду кришкою і тушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин, доки фрикадельки повністю не приготуються. Соус при цьому ще більше загусне.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
ДБР викрило екс-очільника Держгеокадастру на махінаціях із землею на 2 млн грн
ДБР викрило екс-очільника чернівецького Держгеокадастру на махінаціях із землею на 2 мільйони
2 хв на прочитання3 години тому
Фото: Thisismoney.co.uk
Картопля дорожчає на 22 %, оливкова олія на 50 % — і це лише початок: зміна клімату б'є по гаманцях і здоров'ю
2 хв на прочитанняВчора
Жовто-бурий мармуровий клоп: нова загроза для врожаю в Україні
В Україні попереджають про небезпечного мармурового клопа, який нищить врожай
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Healthcentral.com
Капрезе — смак літа на тарілці: як звичайний помідор, сир і базилік стають шедевром
1 хв на прочитанняВчора
В Україні створюють Виплатну агенцію для підтримки фермерів
2 хв на прочитання20 Липня 2025
Хрусткі малосольні огірки: перевірений рецепт від Євгена Клопотенка на 3-літрову банку
2 хв на прочитання20 Липня 2025
Сезон яблук розпочався з рекордно високих цін
1 хв на прочитання20 Липня 2025
Рамен із куркою або тофу та місо-бульйоном — смак Азії у вашій тарілці
3 хв на прочитання20 Липня 2025