Догори
Дати відгук

Смажене морозиво — десерт, що здивує ваших гостей

Дуже простий рецепт, який доступний навіть для новачків у кулінарії.

2 хв на прочитання13 Березня 2025, 07:24
Фото: Moysad Фото: Moysad
Поділитись:

Смажене морозиво — це один із найбільш незвичних і вражаючих десертів. Це поєднання створює унікальний смак і текстуру — гаряче, хрустке зовні та холодне всередині, смажене морозиво в клярі точно здивує усіх, хто покуштує цей десерт. Він ідеально підходить для святкових випадків, коли ви хочете вразити гостей чимось оригінальним.

Хоча смажене морозиво виглядає складним у приготуванні, насправді це дуже простий рецепт, який доступний навіть для новачків у кулінарії.

Для цього рецепту найкраще підійде ванільне морозиво. Для цікавішого смаку можна додати в панірувальні сухарі дрібно нарізаний шоколад або горіхи. при подачі можна додавати фруктові соуси чи карамель.

Інгредієнти:

морозиво — 400 г;

молоко — 100 мл;

пшеничне борошно — 100 г;

панірувальні сухарі — 100 г;

кукурудзяний крохмаль — 50 г;

цукор — 50 г;

яйце — 1 шт.;

ванільний цукор — 1 ч. л.;

рослинна олія для смаження — 500 мл;

какао-порошок або кориця (для посипання) — за бажанням.

Приготування.

Взяти морозиво та сформувати з нього кульки за допомогою ложки чи спеціальної мірної склянки для морозива. Бажано, щоб кульки були не дуже великими, щоб їх було легше смажити.

Сформовані кульки розкласти на обробній поверхні чи на тарілці, вистеленій пергаментом. Покласти їх у морозильник на 1–2 години, щоб вони добре замерзли й не танули під час смаження.

У великій мисці змішати пшеничне борошно та кукурудзяний крохмаль. Додати яйце, молоко, цукор і ванільний цукор, після чого все добре перемішати до однорідної маси. Кляр має бути досить густим, щоб він тримався на морозиві, але не надто важким.

Після того, як кульки з морозивом заморозяться, кожну кульку обваляти спочатку в клярі, а потім у панірувальних сухарях, аби вона була рівномірно покрита, а потім покласти назад у морозильник на 30 хвилин для додаткового заморожування.

Нагріти олію у великій каструлі чи фритюрниці до температури 180 °C. Обережно опустити кульки в гарячу олію та смажити протягом 30-40 секунд, поки вони не стануть золотисто-коричневими й хрусткими з усіх боків. Дуже важливо не залишати кульки в олії надто довго, щоб не розтанули.

Готові кульки акуратно дістати з олії та покласти на паперовий рушник, аби зняти зайвий жир. Подавати смажене морозиво, посипаючи какао-порошком або корицею за бажанням.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Криза на залізниці Молдови може заблокувати експорт українського зерна
Залізничники Молдови можуть заблокувати транзит українського зерна
1 хв на прочитання4 години тому
Нові правила ЄС: обов'язкове маркування країни походження бананів для роздрібних продавців
У ЄС запровадили нові правила маркування бананів у роздрібній торгівлі
1 хв на прочитання7 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Простий яблучний пиріг — смак і аромат просто королівські
1 хв на прочитання15 годин тому
Фото: ілюстративне
Динаміка вартості продовольчих товарів у березні: які тенденції і чого чекати?
2 хв на прочитанняВчора
У Херсонській області хочуть закласти персикові й оливкові сади
2 хв на прочитанняВчора
Простий лимонний пиріг — полюбляють готувати не лише професійні кондитери, а й домогосподарки
1 хв на прочитанняВчора
Кабмін ухвалив важливі рішення: захист довкілля, агровиробництво, охорона здоров'я
2 хв на прочитання21 Березня 2025
Чи екологічніше вирощувати корів для м'яса на полях, ніж у цехах? Ось що з’ясували науковці
4 хв на прочитання21 Березня 2025
Більше з GreenPost
Рідкоземельні метали: прихована екологічна ціна ваших смартфонів та електрокарів. Фото: Toby Smith
Технологічний прогрес ціною екосистем: справжня вартість рідкоземельних металів
2 хв на прочитання31 хвилину тому
Вітрогенератор Skystream 3.7: надійна альтернатива сонячним панелям для приватного використання. Фото: Montana State University
Міні-вітрогенератори як альтернатива сонячним панелям: чи варто інвестувати?
2 хв на прочитаннягодина тому
Гороскоп на 24.03.2025
Астропрогноз на 24 березня 2025: День ведмежої сили
8 хв на прочитання3 години тому
Повернення з небуття: як вчені відроджують вимерлі види тварин у 2025 році. Фото: Тилацин, 1936 р. / HUM Images/Universal Images Group via Getty Images
Вчені готуються воскресити вимерлі види: від мамонтів до тасманійських тигрів
3 хв на прочитання6 годин тому
«Нафтогаз» відповів на звинувачення НАБУ щодо можливої втрати 1,6 млрд гривень
2 хв на прочитання9 годин тому
Нідерланди надають 65 млн євро на підтримку енергетичного сектору України
2 хв на прочитання10 годин тому
23 березня — Всесвітній день ведмедя: бурий ведмідь у лісах України
1 хв на прочитання12 годин тому
Година Землі в Україні: як екологічна ініціатива набуває нового значення під час війни
3 хв на прочитання13 годин тому