Догори
Дати відгук

Смажене морозиво — десерт, що здивує ваших гостей

Дуже простий рецепт, який доступний навіть для новачків у кулінарії.

2 хв на прочитання13 Березня 2025, 07:24
Фото: Moysad Фото: Moysad
Поділитись:

Смажене морозиво — це один із найбільш незвичних і вражаючих десертів. Це поєднання створює унікальний смак і текстуру — гаряче, хрустке зовні та холодне всередині, смажене морозиво в клярі точно здивує усіх, хто покуштує цей десерт. Він ідеально підходить для святкових випадків, коли ви хочете вразити гостей чимось оригінальним.

Хоча смажене морозиво виглядає складним у приготуванні, насправді це дуже простий рецепт, який доступний навіть для новачків у кулінарії.

Для цього рецепту найкраще підійде ванільне морозиво. Для цікавішого смаку можна додати в панірувальні сухарі дрібно нарізаний шоколад або горіхи. при подачі можна додавати фруктові соуси чи карамель.

Інгредієнти:

морозиво — 400 г;

молоко — 100 мл;

пшеничне борошно — 100 г;

панірувальні сухарі — 100 г;

кукурудзяний крохмаль — 50 г;

цукор — 50 г;

яйце — 1 шт.;

ванільний цукор — 1 ч. л.;

рослинна олія для смаження — 500 мл;

какао-порошок або кориця (для посипання) — за бажанням.

Приготування.

Взяти морозиво та сформувати з нього кульки за допомогою ложки чи спеціальної мірної склянки для морозива. Бажано, щоб кульки були не дуже великими, щоб їх було легше смажити.

Сформовані кульки розкласти на обробній поверхні чи на тарілці, вистеленій пергаментом. Покласти їх у морозильник на 1–2 години, щоб вони добре замерзли й не танули під час смаження.

У великій мисці змішати пшеничне борошно та кукурудзяний крохмаль. Додати яйце, молоко, цукор і ванільний цукор, після чого все добре перемішати до однорідної маси. Кляр має бути досить густим, щоб він тримався на морозиві, але не надто важким.

Після того, як кульки з морозивом заморозяться, кожну кульку обваляти спочатку в клярі, а потім у панірувальних сухарях, аби вона була рівномірно покрита, а потім покласти назад у морозильник на 30 хвилин для додаткового заморожування.

Нагріти олію у великій каструлі чи фритюрниці до температури 180 °C. Обережно опустити кульки в гарячу олію та смажити протягом 30-40 секунд, поки вони не стануть золотисто-коричневими й хрусткими з усіх боків. Дуже важливо не залишати кульки в олії надто довго, щоб не розтанули.

Готові кульки акуратно дістати з олії та покласти на паперовий рушник, аби зняти зайвий жир. Подавати смажене морозиво, посипаючи какао-порошком або корицею за бажанням.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Від форелі на Закарпатті до 2,4 млн товстолоба на Одещині: масштабне зариблення водойм
2 хв на прочитанняВчора
7 листопада: день народження вина «Мерло», історія та святкування
Червоне з характером: коли Мерло займає центр уваги
1 хв на прочитання07 Листопада 2025
Фото ілюстративне
На ринку кукурудзи ціновий стрибок: українські фермери гальмують збирання в очікуванні сухого зерна
2 хв на прочитання05 Листопада 2025
Фото: ДСНС України
Двоє працівників агрохолдингу загинули на Чернігівщині, наблизившись до нерозірваного російського БпЛА.
1 хв на прочитання04 Листопада 2025
У Раді зареєстрували законопроєкт про оподаткування новостворених фермерських господарств
1 хв на прочитання04 Листопада 2025
Від початку війни в Україні з'явилося 70 нових виноробних підприємств
2 хв на прочитання04 Листопада 2025
Президент підписав євроінтеграційний Закон про підтримку аграріїв
1 хв на прочитання03 Листопада 2025
Єврокомісія не виключає судових позовів проти Польщі, Угорщини та Словаччини через заборону українського зерна
1 хв на прочитання03 Листопада 2025