Догори
Дати відгук

Шоколадна «ковбаска» зі згущеним молоком — простий рецепт десерту з дитинства

За бажання ви завжди можете додати горішки чи замінити какао розтопленим шоколадом.

1 хв на прочитання19 Лютого 2025, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Цей десерт знайомий багатьом ще з дитинства. Насичений шоколадний смак у поєднанні з крихтою печива не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Хочете зробити солодку «ковбаску» в домашніх умовах? Ось класичний рецепт, але за бажання ви завжди можете додати горішки чи замінити какао розтопленим шоколадом.

Інгредієнти:

печиво — 500 г;

вершкове масло — 200 г;

згущене молоко — 400 г;

какао — 2 ст. ложки.

Приготування.

У глибоку миску викласти печиво (використовувати можна звичайне недороге печиво до чаю).

Руками подрібнити, щоб вийшла крихта з помітними шматочками. Обов'язково потрібні шматочки — якщо скористатися блендером, на зрізі ковбаска не буде такою красивою.

Знову руками акуратно перемішати печиво з маслом (воно повинно бути розм'якшеним, але не розтопленим) до однорідності.

Додати какао та згущене молоко й усе добре перемішати.

Підготувати лист пергаменту. Можна присипати його цукровою пудрою. Викласти шоколадну масу на пергамент, сформувати ковбаску й акуратно загорнути її в пергамент.

Готові ковбаски потрібно відправити в холодильник на кілька годин, аби вони добре застигли.

Акуратно зняти пергамент і нарізати ковбаску шматочками. Приємного чаювання!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.