Що приготувати до чаю: рецепт пирога на швидку руку
Впевнені, цей найпростіший пиріг точно стане улюбленим десертом цієї зими.
З приходом холодної пори року все частіше хочеться побалувати себе гарячим чаєм і чимось смачненьким до нього, але не завжди є час, бажання, а тим більше – продукти, щоб готувати щось складне.
Тому пропонуємо вам рецепт пирога, який завжди виходить. Впевнені, цей найпростіший пиріг точно стане улюбленим десертом цієї зими та осені.
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр
- Масло вершкове – 120 гр
- Яйце – 1 шт
- Цукор – 5 ст. л
- Ванілін
- Розпушувач – 1 ч.л
- Яблука – 2-3 шт або яблучне варення
Приготування:
Перетріть масло з борошном в крихту, додайте яйце, ванілін (за бажанням), розпушувач і цукор. Замісити тісто.
Розкачайте тісто на пергаментному папері. Викладіть нарізані часточками яблука (або варення), підігніть краю і злегка посипте цукром.
Випікайте при 180 градусах 30-35 хвилин.
Коли пиріг охолоне, можна посипати цукровою пудрою або пелюстками мигдалю, кунжуту. Смачного!
Такий ніжний пиріг до чаю з варенням стане смачним бонусом до Вашого столу. Відкриємо секрет, що такий швидкий солодкий пиріг можна приготувати з будь-якими фруктами, які є у вашому домі. Відмінно підійдуть груші, сливи та навіть гарбуз! А якщо тісто зробити солоним (просто додайте сіль замість цукру!), то експериментувати з начинкою можна ще більше: візьміть м’ясо, гриби або овочі й пиріг до чаю перетворитися в чудовий перекус.