- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Німецький маковий сирник — нетрадиційний, вишуканий і водночас простий десерт
Німецький маковий сирник — нетрадиційний, вишуканий і водночас простий десерт
Випікати близько години.

Бажаєте нетрадиційного, вишуканого й водночас простого десерту? Тоді рецепт німецького макового сирника — для вас.
Інгредієнти:
борошно — 300 г;
вершкове масло — 300 г для тіста + 150 г для начинки;
цукор — 100 г для тіста + 200 г для начинки;
молоко — 750 мл;
кисломолочний сир — 250 г;
яйця — 2 шт.;
мак — 150 г;
манна крупа — 150 г.
Приготування.
Борошно розтерти з 100 г цукру і 300 г вершкового масла. Має вийти маса у вигляді крихт.
Більшу половину цих крихт викласти у глибоку форму, в якій випікатиметься сирник, втрамбувати їх руками й поставити у холодильник.
Тим часом молоко, цукор і масло змішати і закип’ятити. Додати сюди змелений мак і манку. Усе це перемішати, знову закип’ятити і залишити на хвилин 15-20.
Сир з яйцями збити блендером і викласти у молочно-макову масу. Все ретельно перемішати. Начинка готова.
Тепер начинку викласти на охолоджене у формі тісто.
Поверх начинки висипати решту крихт.
Випікати близько години при температурі 180 °С.
Більше новин читайте на GreenPost.







