Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Рятувальники опублікували страшні кадри палаючого села на Луганщині (відео)

Рятувальники опублікували страшні кадри палаючого села на Луганщині (відео)

Поділитись:

Полум'я вбило 6 людей, 21 травмувало, у тому числі 15 дітей, та знищило 125 будинків

Внаслідок пожеж на Луганщині загинуло 6 людей, а постраждало 21. Про це повідомив у Facebook уповноважений з прав людини в Донецькій і Луганській області Павло Лисянський.

“7 липня у Новоайдарському районі сталися декілька лісових пожеж в районі села Смоляниново. Станом на 16:45 пожежа перекинулась з лісового масиву до осель по вулиці Піщана у селі Смолянинове Новоайдарського району. Постраждало 20 будинків. До Новоайдарської лікарні було відправлено 21 місцевий житель: 15 дітей, 6 дорослих, один дорослий знаходиться у важкому стані (термічний опік полум’ям)”, — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що РДА Новоайдарського району приготувала приміщення для евакуації жителів селищ, які знаходяться в епіцентрі лісової пожежі.

“Представники Офісу Омбудсмена України в Луганській та Донецькій областях знаходяться на цілодобовому зв’язку. Якщо у родичів місцевих жителів є потреба у зв’язку з родичами або інші питання, телефонуйте — 0968688502 — Павло Лисянський, представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, ДСНС України повідомило, що вигоріло вже 45 житлових будинків у селі Смолянинове та 80 дачних будинків у дачному кооперативі поблизу. Тобто знищено вже 125 будівль. Страшні кадри палаючого села виклали рятувальники.

Крім того, на Луганщині триває ліквідація лісових пожеж у трьох осередках. Також пожежникам допомагає понад 500 поліцейських. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Twitter.

“Луганщина. Триває ліквідація лісових пожеж у 3 осередках: Капітанове, Осколонівка, Смолянинове. Залучено всі підрозділи МВС. Головне — зберегти життя людей. Пожежним допомагають понад 500 поліцейських”, — написав Аваков.

За його словами, завдання поліцейських:евакуація, медична допомога, ліквідація наслідків пожежі.

Також поліція відкрила кримінальне провадження через лісові пожежі на території Новоайдарського району в Луганській області. Про це повідомила УНН речниця ГУНП у Луганській області Тетяна Погукай.

“Відкрито кримінальне провадження за ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки — ред.)”, — сказала Погукай.  

Нагадаємо, жертвами пожежі на Луганщині вже стало 5 людей (відео).