Догори
Дати відгук

Рідкісний суматранський носоріг народився в Індонезії (ФОТО)

Кажуть, що в усьому світі налічується менше 80 екземплярів цього виду.

1 хв на прочитання27 Листопада 2023, 14:12
Дитинча суматранського носорога, досі не назване, поряд із матір’ю Далілою після народження в Індонезії. Фото: TNWK-KLHK/dpa Дитинча суматранського носорога, досі не назване, поряд із матір’ю Далілою після народження в Індонезії. Фото: TNWK-KLHK/dpa
Поділитись:

Суматранський носоріг, що перебуває під загрозою зникнення, народився  в заповідній зоні в Індонезії. Мати Даліла народила дитинча вагою 25 кг у національному парку Вей Камбас на острові Суматра, повідомив міністр навколишнього середовища Індонезії Сіті Нурбая Бакар. Це вже друге народження суматранського носорога цього року. З 2012 року в рамках програми охорони в парку народилося п'ять носорогів. Про це розповідає Die Zeit.

За даними міністерства, природоохоронець знайшов дитинча лежачим поруч із матір’ю в суботу. Успішні пологи цих тварин, що перебувають під загрозою зникнення, трапляються рідко. У 2021 році самець на ім’я Андату став першим суматранським носорогом, який народився в заповідній зоні Індонезії за понад 120 років.

Суматранські носороги колись мешкали у великих частинах Південно-Східної Азії, а також у східній Індії. За даними природоохоронної організації WWF, на сьогоднішній день залишилося лише трохи менше 80 екземплярів найменших видів носорогів. Вони живуть переважно на індонезійському острові Суматра та на острові Борнео, які поділяють Індонезія, Малайзія та невелика держава Бруней.

Чисельність суматранських носорогів різко скоротилася, зокрема через браконьєрство та знищення середовища їх проживання. Міжнародний союз охорони природи (МСОП) класифікує суматранського носорога як такого, що перебуває під загрозою зникнення. Sumatran Rhino Alliance пише на своєму сайті: «Цей носоріг настільки рідкісний, що мало хто коли-небудь бачив його в дикій природі».

Тимчасом науковці реконструювали глобальну зиму, яка знищила динозаврів, і знайшли нову причину великого вимирання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.