Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Результати роботи української делегації протягом двох тижнів на Кліматичній конференції ООН СОР28 в Дубай

Результати роботи української делегації протягом двох тижнів на Кліматичній конференції ООН СОР28 в Дубай

З 30 листопада по 13 грудня 2023 року українська делегація працювала на полях 28-мої Конференції ООН зі зміни клімату, яка стала наймасштабнішою за всю історію кліматичних конференцій ООН.

2 хв на прочитання15 Грудня 2023, 19:30
Результати роботи української делегації протягом двох тижнів на Кліматичній конференції ООН СОР28 в Дубай Результати роботи української делегації протягом двох тижнів на Кліматичній конференції ООН СОР28 в Дубай
Поділитись:

У ній взяли участь понад 100 тисяч представників з усього світу. Цього року Україна вдруге в історії мала на конференції свій павільйон.

У межах робочої поїздки на СОР28 Міністр Руслан Стрілець спільно з представниками української делегації – своїми заступниками Євгенієм Федоренком, Вікторією Киреєвою та радником Керівника Офісу Президента Олександром Бевзом провів близько пʼятнадцяти двосторонніх перемовин з такими країнами як Японія, Румунія, Франція, Німеччина, Швеція, Фінляндія, Швейцарія, Чехія, Молдова та Азербайджан. Також були зустрічі з міністеркою навколишнього середовища та зміни клімату Бразилії у 2010–2016 роках Ізабеллою Тейшейрою, яка є членом Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни при Офісі Президента України, та членами Сенату США. Ключові теми – вплив бойових дій на довкілля та допомога міжнародних партнерів Україні у повоєнному відновленні.

У результаті Україна має низку угод та приєднань до декларацій про:

◼️ Збільшення потужностей ядерної енергетики втричі до 2050 року. Розвиток української атомної енергетики – це не лише про наші внутрішні потреби, але й про допомогу Європі в прискоренні зеленого переходу.

◼️ Кліматичний клуб. Приєднання до Кліматичного клубу – це наш внесок у важливий діалог щодо збереження природних ресурсів та декарбонізації. Лише разом ми можемо створити екологічно чисте і стійке майбутнє для наступних поколінь.

◼️ Дітей, молодь і кліматичні дії. Україна та Німеччина долучилися до понад 40 країн світу, які вже підписали Декларацію. Для Німеччини – це ще один крок до продовження своєї політики сталого розвитку. Для України – один з інструментів захисту майбутнього наших дітей та зеленої відбудови країни.

◼️ Стале сільське господарство, стійкі продовольчі системи та кліматичні дії. Україна разом зі 133 країнами доєдналась до документа, який ґрунтується на попередній політичній та експертній роботі у сфері сільського господарства.

◼️ Клімат та здоров’я. Україна стала однією з 123 країн, які доєдналися до Декларації. Вона є добровільним закликом до дій та прагнення країн щодо захисту та інвестицій в здоров’я населення та покликана стати чітким сигналом про амбіції та єдність у сфері охорони здоров’я під час виконання Паризької угод.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Зображення згенероване ШІ
5 велетнів: рослини з найбільшим листям для акценту в квітнику (ФОТО)
1 хв на прочитання20 хвилин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
І ландшафтний дизайн, і користь для здоров’я: ніжна красуня цибуля-шніт та її переваги (ФОТО)
1 хв на прочитання11 годин тому
Літаки на полі 309 групи ремонту й обслуговування авіакосмічної техніки ВПС США, яке часто називають «цвинтарем літаків», авіабаза Девіс-Монтен, штат Арізона. Фото: wikipedia.org
Уже майже століття існує цвинтар військових літаків, де зберігаються тисячі одиниць техніки: ось як він виглядає
3 хв на прочитанняВчора
Дитинча кубинського крокодила. Зображення згенероване ШІ
Бездомні коти на Кубі вбили 145 дитинчат надзвичайно рідкісного крокодила
1 хв на прочитанняВчора
Одна зірка схожа на молоде Сонце: «Хаббл» зафіксував зіркову систему в сузір’ї Тельця
2 хв на прочитанняВчора
Топ-5 сортів лілійників, які стануть справжньою окрасою вашого саду (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
Дослідники попереджають про «медузизацію» океанів
2 хв на прочитанняВчора
Штамбові троянди нададуть саду особливого шарму завдяки аристократичному й елегантному вигляду (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost