Догори
Дати відгук

Південна Корея допоможе Україні відновити пошкоджене довкілля

На полях СОР28 Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та міністр навколишнього середовища Республіки Корея Хан Хва Джин підписали меморандум про співпрацю щодо відновлення пошкодженого довкілля.

1 хв на прочитання09 Грудня 2023, 14:06
Фото Міндовкілля. Республіка Корея готова допомогти Україні у відновленні пошкодженого довкілля Фото Міндовкілля. Республіка Корея готова допомогти Україні у відновленні пошкодженого довкілля
Поділитись:

Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля.

Відомо, що у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю країни погодили працювати разом над питаннями сталого управління водними ресурсами та поводження з відходами та переходу до циркулярної економіки.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець запросив корейських колег долучитись до проєкту побудови сміттєобробних заводів. Він заявив, що Україні потрібно збудувати 207 нових сміттєобробних заводів, щоб розв'язати накопичені проблеми.

Серед інших нагальних аспектів співпраці - відновлення українських лісів; збереження та стале використання біорізноманіття та екосистемних послуг; адаптація та пом'якшення наслідків зміни клімату, розробка екологічно чистих технологій тощо.

За словами Хан Хва Джин, Кореї важливо було почути плани з відновлення та саме "зеленої" відбудови України. Щоб продовжити діалог та посилити співпрацю, співрозмовники домовилися зустрітися вже в Україні.

Руслан Стрілець запросив корейських колег до Києва та зазначив, що нині всі зусилля спрямовані на те, аби привертати увагу до України та залучати якомога більше союзників на щорічній Конференції ООН зі зміни клімату.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.