Догори
Дати відгук

Україна приєднується до Міжнародної Декларації про дітей, молодь і кліматичні дії

Діти найменш відповідальні за зміну клімату, але нестимуть найбільший тягар її наслідків

1 хв на прочитання11 Грудня 2023, 12:45
Україна приєднується до Міжнародної Декларації про дітей Україна приєднується до Міжнародної Декларації про дітей
Поділитись:

На полях СОР28 з представниками країни Європи та Центральної Азії обговорили питання інклюзивної кліматичної політики, де у центрі мають бути діти та молодь. Про це йдеться у пресрелізі Міндовкілля.

“Українські діти сьогодні стикаються з неймовірними викликами. Наші діти демонструють мужність, що виходить за межі досвіду будь-якої дитини у будь-якій іншій європейській країні. Діти найменш відповідальні за зміну клімату, але нестимуть найбільший тягар її наслідків”, – наголосив заступник Міністра з питань європейської інтеграції Євгеній Федоренко.

За його словами в Україні викиди парникових газів склали 150 мільйонів тонн СО2, а це значно прискорює кліматичну кризу. 

Відтак на полях СОР28 Україна та Німеччина долучилися до понад 40 країн світу, які вже підписали Декларацію. Для Німеччини – це ще один крок до продовження своєї політики сталого розвитку. Для України – один з інструментів захисту майбутнього наших дітей та зеленої відбудови країни.

"Дякуємо Болгарії та ЮНІСЕФ за організацію обговорення цих важливих питань та можливість висловити позицію України", - зазначили у відомстві. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.