- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт приготування справжніх Полтавських галушок
Рецепт приготування справжніх Полтавських галушок
Традиційно їх готували з комбінації гречаного та пшеничного борошна.
Галушки — це варена тістечкова страва без начинки, яка може подаватися як самостійне блюдо або як компонент супу. Незважаючи на свою зовнішню простоту, галушки мають високу харчову цінність.
Традиційно їх готували з комбінації гречаного та пшеничного борошна. Просте тісто з борошна, солі та води замішували, розкатували і нарізали на смужки. Галушки, які формували відщипуючи тісто руками, називали «щипаними», а ті, що відрізали ножем, — «рваними». Щодо походження слова «галушка», то найбільш ймовірним є варіант, що воно походить від слова «галка», що означає «грудка» або «кулька».
Інгредієнти
Ось що вам знадобиться для приготування полтавських галушок:
- кефір — ½ літри;
- сода — 2 чайні ложки;
- сметана — 2 столові ложки;
- варена куряча грудка — 1 штука;
- вершкове масло — 20 грамів;
- часник — 1 зубчик;
- борошно — за смаком (орієнтуйтеся на консистенцію тіста).
Полтавські галушки гутуються так:
- Просійте борошно та перемішайте з рештою інгредієнтів: содою, сіллю та кефіром. Зверніть увагу, що соду не потрібно додатково гасити, вистачить взаємодії з кефіром. Замісіть однорідне тісто. Накрийте його рушником та дайте відпочити 30—40 хвилин.
- Тим часом підготуйте куряче філе — відваріть його у підсоленій воді. Готове філе порвіть на дрібні шматочки. Почистіть та подрібніть зубчик часнику.
- Викладіть тісто для галушок на припилену борошном поверхню і розділіть на декілька частин. З кожної частини сформуйте ковбаски та поріжте їх на невеликі шматочки.
- Класичні полтавські галушки готуються на пару. Якщо у вас немає пароварки, підійде звичайне сито або марля, натягнута над каструлею з кип’ячою водою. Розкладіть галушки по поверхні сита на відстані щонайменше 2—3 сантиметри одна від одної. Пам’ятайте, що під час приготування вони збільшуються в об’ємі та можуть склеїтися між собою. Через 7—10 хвилин галушки будуть готові.
- Подавайте страву разом з вершковим маслом, часником, сметаною та відвареною куркою. Також галушки можна додавати у супи та борщі, подавати зі шкварками чи грибним соусом. Варіацій безліч, тож кожен може віднайти «свої» полтавські галушки!
Більше новин читайте на GreenPost.
Більше з розділу Агро
Останні 10 днів для подання декларацій на промисловий вилов риби
Аграрії країни засіяли майже 5,4 млн га озимих культур
Ситуацію на ринку борошна обговорили урядовці з представниками галузі
«Виглядає, пахне і смакує як ковбаса»: у Польщі створили ковбасу з картоплі
Британія проведе аудит української яловичини для відкриття експорту
ПХ-круасани — чудово підійдуть для сніданку чи перекусу
Листкові трубочки «Морквинки» з куркою, овочами, сиром і яйцями — смачний і оригінальний спосіб здивувати гостей
Мариновані зелені помідори «Пекельні» — закуска для справжніх поціновувачів гострого смаку
Більше з GreenPost
Зимова допомога птахам: що потрібно знати
Україна на шляху до закриття екологічної справи в рамках Конвенції Еспо
Стартувала урядова ініціатива для оперативного інформування українців про опалювальний сезон
Міндовкілля переймає досвід країн регіону ЄЕК ООН
На Одещині відбувся престур у межах реформи шкільного харчування
В Україні збільшується чисельність високопродуктивних корів
В Канаді на глибині 300 метрів знайшли потяг
Кабмін на засіданні ухвалив низку рішень у сфері екології та медицини