Рецепт приготування маринованих кабачків, які на смак не відрізнити від грибів
Ви отримаєте овочі з особливим грибним смаком.
Серед маси рецептів, завдяки яким господині можуть запастись кабачками на зиму, виділяється один: виконавши всі кроки, ви отримаєте овочі з особливим грибним смаком.
Для заготівлі знадобиться:
- 1,5 кг кабачків (можна використовувати цукіні);
- 1 пучок укропу;
- 4-5 зубчиків часнику;
- 0,5 склянки олії;
- 0,5 склянки 9% столового оцту;
- 50 г цукру;
- 1 столова ложка солі;
- 0,5 столової ложки чорного меленого перцю.
Для початку підготуйте овочі таким чином, щоб вони стали нагадувати гриби не лише за смаком, а й за виглядом.
Для цього вимиті кабачки розріжте на 2-3 частини, витягніть серцевину і розріжте овочі на шматочки таким чином, щоб вони стали схожі на розрізані грибочки.
Перекладіть заготовки в глибоку миску, додайте кріп та дрібно нарізаний часник. Всі інші компоненти перемішайте і помістіть до кабачків.
Після того, як овочі промаринуються протягом 3 годин, перекладіть їх у заздалегідь простерилізовані банки і накрийте кришками.
Нагрійте воду у великій каструлі та виставте в неї банки таким чином, щоб окріп не затікав всередину.
На стерилізацію салату йде близько 5 хвилин, після чого банки потрібно закатати і поставити остигати кришками донизу.
Більше новин читайте на GreenPost.