Догори
Дати відгук

Рецепт хрустких кабачків по-корейськи на зиму

Простий та перевірений спосіб.

2 хв на прочитання2 години тому
Кабачки по-корейськи на зиму: простий рецепт салату, якого завжди мало Кабачки по-корейськи на зиму: простий рецепт салату, якого завжди мало
Поділитись:

Сезон закруток із кабачків на зиму в самому розпалі. Якщо ви шукаєте рецепт, який точно вразить вашу родину та гостей, спробуйте приготувати цей найсмачніший салат "Кабачки по-корейськи". Ця неперевершена закуска зникає зі столу першою, і скільки б банок ви не закрили, її завжди буде мало!

Інгредієнти:

  • Кабачки (молоді) – 1,5 кг
  • Морква – 3 середні
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 1 велика головка
  • Сіль кам'яна – 1 ст. л.
  • Цукор – 1/2 склянки (100 г)
  • Приправа для моркви по-корейськи – 1 ст. л.
  • Олія (рафінована) – 100 мл
  • Оцет 9% – 100 мл

Покрокове приготування:

Крок 1: Підготовка овочів Кабачки ретельно миємо. Якщо вони молоді, шкірку можна не зчищати. Натираємо кабачки на тертці для моркви по-корейськи. Моркву чистимо і натираємо на такій же тертці. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 2: Маринування Перекладаємо всі підготовлені овочі у велику каструлю або миску. Пропускаємо через прес усю головку часнику. Додаємо до овочів сіль, цукор, приправу для моркви по-корейськи, олію та оцет. Все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 3 години.

Крок 3: Розкладання у банки За 3 години овочі пустять багато соку. Спробуйте салат на смак — якщо не вистачає гостроти, можна додати мелений гострий перець. Розкладіть салат по чистих банках (попередньо стерилізувати їх не потрібно), а потім рівномірно розподіліть по банках сік, що утворився.

Крок 4: Стерилізація Кришки для банок обов'язково простерилізуйте. Прикрийте банки кришками (не закручуючи) і поставте в широку каструлю, на дно якої покладено рушник. Налийте в каструлю теплу воду до "плечиків" банок.

Стерилізуйте банки в киплячій воді:

  • банки 0,5 л20 хвилин;
  • банки 1 л30 хвилин.

Після стерилізації обережно дістаньте банки і щільно закрутіть кришками. Переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро