Рецепт ніжного і швидкого пирога з яблуками за 20 хвилин
Готовий пиріг виходить дуже ніжним, пишним і тане у роті.
Цей пухкий і ніжний яблучний пиріг дуже простий у приготуванні і бюджетний. Та він виходить настільки смачним, що його не соромно подати гостям.
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт;
- цукор – 120 г;
- сметана – 120 г;
- розпушувач тіста –1,5 ч.л;
- борошно – 200 г;
- яблука – 2-3 шт;
- рослинна олія – 80 мл;
- ванільний цукор – 10 г;
- сіль – 1 дрібка.
Спосіб приготування:
У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Все збиваємо міксером до побіління і пишності приблизно 3-4 хвилини. У збиті яйця додаємо олію і сметану. Недовго збиваємо міксером на середній потужності. Далі засипаємо у миску борошно з розпушувачем тіста і все вимішуємо вінчиком до однорідності. Тісто має вийти трохи густішим, ніж на оладки.
Яблука очищаємо від шкірки та серцевини і нарізаємо невеликими кубиками. Щоб ялука не потемніли, їх можна збризнути лимонним соком. Більшу частину яблук засипаємо у тісто і перемішуємо. Трішки яблук залишаємо, щоб прикрасити верх пирога.
Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, а боки присипаємо борошном. Виливаємо тісто у форму, зверху викладаємо яблука, які залишились. По бажанню зверху можна додати горіхи або корицю.
Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Після випічки присипаємо пиріг цукровою пудрою.
Більше новин читайте на GreenPost.