- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею
Пиріжки люблять усі, особливо якщо в них смачна начинка, наприклад картопля. Ми часто купуємо в пекарні випічку і часом стикаємося з не дуже смачною картоплею всередині. Виявляється, далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею, щоб їх хотілося їсти постійно.
Складові від "Прості рецепти":
- вода 250 мл;
- молоко 250 мл;
- цукор одна столова ложка;
- дріжджі одна столова ложка;
- яйця 2 штуки;
- олія 125 мл;
- картопля 5 штук.
- куркума.
Приготування:
- Беремо глибоку миску для змішування інгредієнтів. Наливаємо одну склянку води та одну склянку молока. Потім додаємо цукор та дріжджі.
- Всипаємо одну склянку просіяного борошна. Перемішуємо суміш і чекаємо 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
- Розбиваємо 2 яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Додаємо в миску 2 яєчні білки, жовтки прибираємо набік.
- Наливаємо півсклянки олії і перемішуємо все віночком, поступово всипаємо більше борошна.
- Починаємо замішувати тісто, акуратно катаємо грудку по столу. За консистенцією тісто м’яке, еластичне та не прилипає до рук. Перекладаємо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 40 хвилин.
- Чистимо і нарізаємо сиру картоплю. Заливаємо окропом, солимо та відправляємо на плиту. Варимо до готовності та перетворюємо на пюре.
- На сковороді обсмажуємо нарізану кубиками цибулю. Коли вона покриється золотистою скоринкою, додаємо куркуму.
- Змішуємо пюре та обсмажуємо. Виходить чудова начинка для пиріжків.
- Тісто зійшло. Розрізаємо його на однакові шматочки. За допомогою рук перетворюємо на коржик, викладаємо пюре і акуратно зліплюємо краї.
- Викладаємо вироби на деко, застелене пергаментом. Зверху покриваємо яєчним жовтком. За допомогою леза, ножа чи іншого предмета робимо зверху пиріжків візерунки. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву, випікаємо до готовності. Коли пиріжки охолонуть, можна виставляти їх на стіл. Смачного.
Більше з розділу Агро
Традиційна українська кухня: печеня з м’яса і слив
У Польщі немає кому збирати полуницю: і до чого тут українські закони
Справжній рецепт «правильних» дерунів: без борошна і яєць
Українські аграрії засіяли 2,4 млн гектарів ярих культур - агрокомітет
3 продукти харчування, які можуть стати чудовим підживленням для кімнатних рослин
Рецепт приготування ніжної сирної запіканки з манною крупою
Суд повернув територіальній громаді Тернополя понад 65 гектарів землі
Солодкі сухарики зі сметаною та корицею — простий і смачний рецепт
Більше з GreenPost
ЧАЕС може стати важливим науковим хабом для вивчення атома та питань консервації - екокомітет
У Китаї все більше стають популярними чат-боти, які імітують померлих близьких
День охорони праці та вшанування всіх його жертв
Температурні примхи: погода в Україні на сьогодні, 28 квітня
Що посадити вздовж доріжки на дачі: цікавий мікс (ФОТО)
День біологічного годинника: експерт розповідає, як правильно «виставити час»
Знижує тиск і вагу: названо дешевий продукт, який потрібно вживати щодня
Вербна неділя: історія, святкування, заборони