- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею

Пиріжки люблять усі, особливо якщо в них смачна начинка, наприклад картопля. Ми часто купуємо в пекарні випічку і часом стикаємося з не дуже смачною картоплею всередині. Виявляється, далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею, щоб їх хотілося їсти постійно.
Складові від "Прості рецепти":
- вода 250 мл;
- молоко 250 мл;
- цукор одна столова ложка;
- дріжджі одна столова ложка;
- яйця 2 штуки;
- олія 125 мл;
- картопля 5 штук.
- куркума.
Приготування:
- Беремо глибоку миску для змішування інгредієнтів. Наливаємо одну склянку води та одну склянку молока. Потім додаємо цукор та дріжджі.
- Всипаємо одну склянку просіяного борошна. Перемішуємо суміш і чекаємо 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
- Розбиваємо 2 яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Додаємо в миску 2 яєчні білки, жовтки прибираємо набік.
- Наливаємо півсклянки олії і перемішуємо все віночком, поступово всипаємо більше борошна.
- Починаємо замішувати тісто, акуратно катаємо грудку по столу. За консистенцією тісто м’яке, еластичне та не прилипає до рук. Перекладаємо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 40 хвилин.
- Чистимо і нарізаємо сиру картоплю. Заливаємо окропом, солимо та відправляємо на плиту. Варимо до готовності та перетворюємо на пюре.
- На сковороді обсмажуємо нарізану кубиками цибулю. Коли вона покриється золотистою скоринкою, додаємо куркуму.
- Змішуємо пюре та обсмажуємо. Виходить чудова начинка для пиріжків.
- Тісто зійшло. Розрізаємо його на однакові шматочки. За допомогою рук перетворюємо на коржик, викладаємо пюре і акуратно зліплюємо краї.
- Викладаємо вироби на деко, застелене пергаментом. Зверху покриваємо яєчним жовтком. За допомогою леза, ножа чи іншого предмета робимо зверху пиріжків візерунки. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву, випікаємо до готовності. Коли пиріжки охолонуть, можна виставляти їх на стіл. Смачного.
Більше з розділу Агро

Торговельні суперечки США і Китаю обвалили світові ціни на зернові
1 хв на прочитання34 хвилини тому

TalentA 2025-2026: 113 жінок-фермерок отримають знання та гранти
2 хв на прочитання10 годин тому

Всесвітній день сільських жінок, завдяки яким тримається село і живе нація
3 хв на прочитання11 годин тому

Аграріям прифронтових регіонів розширили доступ до пільгового рефінансування
1 хв на прочитанняВчора
Переробка соняшнику в Україні впала до мінімуму з 2022 року
1 хв на прочитання13 Жовтня 2025
Бразилія встановила новий рекорд експорту сої
1 хв на прочитання12 Жовтня 2025
АМПУ розпочинає стратегічну співпрацю з портами Балтійського моря
1 хв на прочитання12 Жовтня 2025
Французькі винороби адаптуються до посухи, замінюючи виноградники на агаву
2 хв на прочитання11 Жовтня 2025
Більше з GreenPost

Понад 300 перевірок і мільйонні штрафи: як Держпродспоживслужба контролює тарифи
1 хв на прочитаннягодина тому

Стипендії, гранти й “Пакет школяра”: як держава підтримає дітей і студентів у 2026 році
2 хв на прочитання2 години тому

Leatherman Wave Alpha: коли класика зустрічає інновації
4 хв на прочитання3 години тому

Боротьба з недоброчесним бізнесом: ДПС фіксує завищення цін на пристрої резервного живлення
1 хв на прочитання3 години тому
Пташиний грип: як захистити комерційні господарства від вірусу
1 хв на прочитання5 годин тому
Безпечність гарячих напоїв «to go»: що потрібно знати про одноразові стаканчики та ваші права
2 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на четвер, 16 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання7 годин тому
Агентство відновлення спростувало виділення 2,1 млрд грн Києвом на захист об’єктів
2 хв на прочитання8 годин тому