Догори
Дати відгук

Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт

Далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею

2 хв на прочитання11 Вересня 2022, 20:16
Поділитись:

Пиріжки люблять усі, особливо якщо в них смачна начинка, наприклад картопля. Ми часто купуємо в пекарні випічку і часом стикаємося з не дуже смачною картоплею всередині. Виявляється, далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею, щоб їх хотілося їсти постійно. 

Складові від "Прості рецепти":

  • вода 250 мл;
  • молоко 250 мл;
  • цукор одна столова ложка;
  • дріжджі одна столова ложка;
  • яйця 2 штуки;
  • олія 125 мл;
  • картопля 5 штук.
  • куркума.

Приготування:

  • Беремо глибоку миску для змішування інгредієнтів. Наливаємо одну склянку води та одну склянку молока. Потім додаємо цукор та дріжджі.
  • Всипаємо одну склянку просіяного борошна. Перемішуємо суміш і чекаємо 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
  • Розбиваємо 2 яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Додаємо в миску 2 яєчні білки, жовтки прибираємо набік.
  • Наливаємо півсклянки олії і перемішуємо все віночком, поступово всипаємо більше борошна.
  • Починаємо замішувати тісто, акуратно катаємо грудку по столу. За консистенцією тісто м’яке, еластичне та не прилипає до рук. Перекладаємо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 40 хвилин.
  • Чистимо і нарізаємо сиру картоплю. Заливаємо окропом, солимо та відправляємо на плиту. Варимо до готовності та перетворюємо на пюре.
  • На сковороді обсмажуємо нарізану кубиками цибулю. Коли вона покриється золотистою скоринкою, додаємо куркуму.
  • Змішуємо пюре та обсмажуємо. Виходить чудова начинка для пиріжків.
  • Тісто зійшло. Розрізаємо його на однакові шматочки. За допомогою рук перетворюємо на коржик, викладаємо пюре і акуратно зліплюємо краї.
  • Викладаємо вироби на деко, застелене пергаментом. Зверху покриваємо яєчним жовтком. За допомогою леза, ножа чи іншого предмета робимо зверху пиріжків візерунки. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву, випікаємо до готовності. Коли пиріжки охолонуть, можна виставляти їх на стіл. Смачного.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.