- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею
Пиріжки люблять усі, особливо якщо в них смачна начинка, наприклад картопля. Ми часто купуємо в пекарні випічку і часом стикаємося з не дуже смачною картоплею всередині. Виявляється, далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею, щоб їх хотілося їсти постійно.
Складові від "Прості рецепти":
- вода 250 мл;
- молоко 250 мл;
- цукор одна столова ложка;
- дріжджі одна столова ложка;
- яйця 2 штуки;
- олія 125 мл;
- картопля 5 штук.
- куркума.
Приготування:
- Беремо глибоку миску для змішування інгредієнтів. Наливаємо одну склянку води та одну склянку молока. Потім додаємо цукор та дріжджі.
- Всипаємо одну склянку просіяного борошна. Перемішуємо суміш і чекаємо 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
- Розбиваємо 2 яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Додаємо в миску 2 яєчні білки, жовтки прибираємо набік.
- Наливаємо півсклянки олії і перемішуємо все віночком, поступово всипаємо більше борошна.
- Починаємо замішувати тісто, акуратно катаємо грудку по столу. За консистенцією тісто м’яке, еластичне та не прилипає до рук. Перекладаємо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 40 хвилин.
- Чистимо і нарізаємо сиру картоплю. Заливаємо окропом, солимо та відправляємо на плиту. Варимо до готовності та перетворюємо на пюре.
- На сковороді обсмажуємо нарізану кубиками цибулю. Коли вона покриється золотистою скоринкою, додаємо куркуму.
- Змішуємо пюре та обсмажуємо. Виходить чудова начинка для пиріжків.
- Тісто зійшло. Розрізаємо його на однакові шматочки. За допомогою рук перетворюємо на коржик, викладаємо пюре і акуратно зліплюємо краї.
- Викладаємо вироби на деко, застелене пергаментом. Зверху покриваємо яєчним жовтком. За допомогою леза, ножа чи іншого предмета робимо зверху пиріжків візерунки. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву, випікаємо до готовності. Коли пиріжки охолонуть, можна виставляти їх на стіл. Смачного.
Більше з розділу Агро
Зариблення водойм в Україні: відтворення біоресурсів під час війни
1 хв на прочитанняВчора
Секрет м'якого смаку та турецькі традиції: навіщо пити каву із сіллю
3 хв на прочитання29 Листопада 2025
Ігор Кирилюк став заступником голови Держгеокадастру
1 хв на прочитання29 Листопада 2025
Що станеться з не приватизованою землею після 1 січня 2028 року
2 хв на прочитання28 Листопада 2025
OkAgro2025: трансформації, стратегія й люди, які змінюють агробізнес(ФОТОРЕПОРТАЖ)
3 хв на прочитання28 Листопада 2025
Як правильно обрізати кущі малини наприкінці листопада для щедрого врожаю
1 хв на прочитання27 Листопада 2025
На Закарпатті викрито забудовницю, яка самовільно зайняла 600 м² сусідської землі
1 хв на прочитання26 Листопада 2025
Заборона ЗЗР може обвалити український агросектор на $4,3 млрд
3 хв на прочитання26 Листопада 2025
Більше з GreenPost
Гороскоп на грудень 2025 року для всіх знаків Зодіаку
5 хв на прочитанняВчора
Eurodental: виготовлення та встановлення зубних коронок під ключ
3 хв на прочитанняВчора
На Одещині з 1 грудня вводять піврічну заборону на вилов річкових раків
1 хв на прочитанняВчора
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на понеділок, 1 грудня 2025 року
5 хв на прочитанняВчора
Уряд анонсував підвищення окладів соцпрацівників, медиків і педагогів у сфері соцпослуг
1 хв на прочитанняВчора
НАБУ і САП завершили розслідування щодо розкрадання коштів УЗ організованою групою
1 хв на прочитанняВчора
Міжнародний день сексу: статистика та соціальна проблематика
2 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день домашніх тварин - World Pet Day
1 хв на прочитанняВчора

