- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею

Пиріжки люблять усі, особливо якщо в них смачна начинка, наприклад картопля. Ми часто купуємо в пекарні випічку і часом стикаємося з не дуже смачною картоплею всередині. Виявляється, далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею, щоб їх хотілося їсти постійно.
Складові від "Прості рецепти":
- вода 250 мл;
- молоко 250 мл;
- цукор одна столова ложка;
- дріжджі одна столова ложка;
- яйця 2 штуки;
- олія 125 мл;
- картопля 5 штук.
- куркума.
Приготування:
- Беремо глибоку миску для змішування інгредієнтів. Наливаємо одну склянку води та одну склянку молока. Потім додаємо цукор та дріжджі.
- Всипаємо одну склянку просіяного борошна. Перемішуємо суміш і чекаємо 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
- Розбиваємо 2 яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Додаємо в миску 2 яєчні білки, жовтки прибираємо набік.
- Наливаємо півсклянки олії і перемішуємо все віночком, поступово всипаємо більше борошна.
- Починаємо замішувати тісто, акуратно катаємо грудку по столу. За консистенцією тісто м’яке, еластичне та не прилипає до рук. Перекладаємо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 40 хвилин.
- Чистимо і нарізаємо сиру картоплю. Заливаємо окропом, солимо та відправляємо на плиту. Варимо до готовності та перетворюємо на пюре.
- На сковороді обсмажуємо нарізану кубиками цибулю. Коли вона покриється золотистою скоринкою, додаємо куркуму.
- Змішуємо пюре та обсмажуємо. Виходить чудова начинка для пиріжків.
- Тісто зійшло. Розрізаємо його на однакові шматочки. За допомогою рук перетворюємо на коржик, викладаємо пюре і акуратно зліплюємо краї.
- Викладаємо вироби на деко, застелене пергаментом. Зверху покриваємо яєчним жовтком. За допомогою леза, ножа чи іншого предмета робимо зверху пиріжків візерунки. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву, випікаємо до готовності. Коли пиріжки охолонуть, можна виставляти їх на стіл. Смачного.
Більше з розділу Агро

Трубочки зі згущенкою без вафельниці: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
2 хв на прочитанняВчора

Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитання03 Липня 2025

Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитання03 Липня 2025

На Донеччині деревину з вигорілих лісів використають для фортифікацій - Шмигаль
1 хв на прочитання03 Липня 2025
ЄС погодив нову угоду з Україною щодо агроекспорту: що змінилося
3 хв на прочитання03 Липня 2025
Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
1 хв на прочитання02 Липня 2025
Нашестя сарани на Одещині: поля в Болградському районі атакують шкідники
1 хв на прочитання02 Липня 2025
На Одещині засудили трьох рибалок за незаконний вилов
2 хв на прочитання02 Липня 2025
Більше з GreenPost

Біт, що лікує: ритмічна музика 120–130 BPM оздоровлює мозок і продовжує життя
3 хв на прочитання28 хвилин тому

Бюджетний ландшафтний дизайн: як облаштувати сад із мінімальними витратами
4 хв на прочитання5 годин тому

Пекельне озеро Натрон у Танзанії: вбиває і народжує водночас
6 хв на прочитання6 годин тому

5 продуктів, що вбивають чоловічу силу: що варто виключити з раціону
2 хв на прочитанняВчора
Греція карає, Франція забороняє: як ЄС бореться із залежностями
4 хв на прочитанняВчора
Російський удар спричинив повний блекаут на ЗАЕС
1 хв на прочитанняВчора
Середземне море перетворюється на киплячий котел — аномальна спека стрясає регіон
3 хв на прочитанняВчора
В Одесі під час шторму п'ятьох людей віднесло у відкрите море
1 хв на прочитанняВчора