- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Пиріжки з картоплею, як пух – простий та смачний рецепт
Далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею

Пиріжки люблять усі, особливо якщо в них смачна начинка, наприклад картопля. Ми часто купуємо в пекарні випічку і часом стикаємося з не дуже смачною картоплею всередині. Виявляється, далеко не всі знають, як приготувати прості та повітряні пиріжки з картоплею, щоб їх хотілося їсти постійно.
Складові від "Прості рецепти":
- вода 250 мл;
- молоко 250 мл;
- цукор одна столова ложка;
- дріжджі одна столова ложка;
- яйця 2 штуки;
- олія 125 мл;
- картопля 5 штук.
- куркума.
Приготування:
- Беремо глибоку миску для змішування інгредієнтів. Наливаємо одну склянку води та одну склянку молока. Потім додаємо цукор та дріжджі.
- Всипаємо одну склянку просіяного борошна. Перемішуємо суміш і чекаємо 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
- Розбиваємо 2 яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Додаємо в миску 2 яєчні білки, жовтки прибираємо набік.
- Наливаємо півсклянки олії і перемішуємо все віночком, поступово всипаємо більше борошна.
- Починаємо замішувати тісто, акуратно катаємо грудку по столу. За консистенцією тісто м’яке, еластичне та не прилипає до рук. Перекладаємо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 40 хвилин.
- Чистимо і нарізаємо сиру картоплю. Заливаємо окропом, солимо та відправляємо на плиту. Варимо до готовності та перетворюємо на пюре.
- На сковороді обсмажуємо нарізану кубиками цибулю. Коли вона покриється золотистою скоринкою, додаємо куркуму.
- Змішуємо пюре та обсмажуємо. Виходить чудова начинка для пиріжків.
- Тісто зійшло. Розрізаємо його на однакові шматочки. За допомогою рук перетворюємо на коржик, викладаємо пюре і акуратно зліплюємо краї.
- Викладаємо вироби на деко, застелене пергаментом. Зверху покриваємо яєчним жовтком. За допомогою леза, ножа чи іншого предмета робимо зверху пиріжків візерунки. Відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів у режимі верхнього та нижнього нагріву, випікаємо до готовності. Коли пиріжки охолонуть, можна виставляти їх на стіл. Смачного.
Більше з розділу Агро

Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання56 хвилин тому

Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора

Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора

Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
Більше з GreenPost

Падіння цін на нафту до $45 за барель: криза чи шанс для Росії?
5 хв на прочитаннягодина тому

Тренд 2025: «дикий» сад — мінімум зусиль, максимум краси
2 хв на прочитання6 годин тому

Патроне, приймай підкріплення: чотирилапі сапери вирушають допомагати Україні
2 хв на прочитання7 годин тому

У китайських сонячних батареях знайшли приховані засоби зв'язку
4 хв на прочитанняВчора
Обмежений ресурс: європейців закликають заощаджувати воду через посуху
1 хв на прочитанняВчора
На Одещині судитимуть директора підприємства за незаконний експорт сотень кубометрів лісу до ЄС
2 хв на прочитанняВчора
Роль відгуків реальних користувачів у формуванні іміджу компаній
3 хв на прочитанняВчора
Торнадо в США: 28 жертв і загроза для 30 мільйонів
2 хв на прочитанняВчора