Догори
Дати відгук

Зрази з капустою — простий, але незвичайний рецепт

Стануть справжньою окрасою столу.

2 хв на прочитання31 Жовтня 2024, 07:24
Зображення створено ШІ Зображення створено ШІ
Поділитись:

Смачні зрази з капустою — це досить проста в приготуванні й досить бюджетна страва, яка вражає своїм насиченим і яскравим смаком. Для тих, хто любить експериментувати на кухні, є дуже цікавий і незвичайний рецепт зраз із капустою. Ця проста в приготуванні страва стане справжньою окрасою столу.

Інгредієнти:

картопля — 1 кг;

яйце — 1 штука;

борошно — 3 ст. ложки;

капуста білокачанна — 300 г;

морква — 1 штука;

перець болгарський — 0,5 штуки;

паста томатна — 2 ст. ложки;

олія — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку;

сіль — до смаку;

сухарі панірувальні — до смаку.

Приготування.

Картоплю почистити й відварити до повної готовності. Воду слід посолити, можна так само додати кілька лаврових листочків для аромату.

Коли картопля буде готова, злити воду і зробити картопляне пюре. За бажання можна додати спеції.

Тепер необхідно дочекатися, поки пюре охолоне. У цей час можна приготувати начинку. Для цього обсмажити на олії нашатковану капусту, ріпчасту цибулю, терту моркву та нарізаний болгарський перець, у кінці обсмажування додати кілька ложок томатної пасти, сіль і чорний мелений перець. Начинка готова. В тепле пюре розбити яйце і всипати 3 столові ложки борошна, ретельно перемішуючи.

Руки змастити олією і зробити з картопляного пюре невеликий коржик. У центр коржа покласти начинку, з'єднати береги та сформувати зразу.

Тепер обваляти зрази в панірувальних сухарях — так вони вийдуть ніжні всередині з хрумкою скоринкою. Замість панірувальних сухарів можна використовувати борошно.

У сковороді розігріти олію й обсмажити на ній зрази з усіх боків до рум'яної скоринки.

Готові зрази подавати до столу зі сметаною чи сметанним соусом. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання4 години тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025