- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Зрази з капустою — простий, але незвичайний рецепт
Смачні зрази з капустою — це досить проста в приготуванні й досить бюджетна страва, яка вражає своїм насиченим і яскравим смаком. Для тих, хто любить експериментувати на кухні, є дуже цікавий і незвичайний рецепт зраз із капустою. Ця проста в приготуванні страва стане справжньою окрасою столу.
Інгредієнти:
картопля — 1 кг;
яйце — 1 штука;
борошно — 3 ст. ложки;
капуста білокачанна — 300 г;
морква — 1 штука;
перець болгарський — 0,5 штуки;
паста томатна — 2 ст. ложки;
олія — до смаку;
перець чорний мелений — до смаку;
сіль — до смаку;
сухарі панірувальні — до смаку.
Приготування.
Картоплю почистити й відварити до повної готовності. Воду слід посолити, можна так само додати кілька лаврових листочків для аромату.
Коли картопля буде готова, злити воду і зробити картопляне пюре. За бажання можна додати спеції.
Тепер необхідно дочекатися, поки пюре охолоне. У цей час можна приготувати начинку. Для цього обсмажити на олії нашатковану капусту, ріпчасту цибулю, терту моркву та нарізаний болгарський перець, у кінці обсмажування додати кілька ложок томатної пасти, сіль і чорний мелений перець. Начинка готова. В тепле пюре розбити яйце і всипати 3 столові ложки борошна, ретельно перемішуючи.
Руки змастити олією і зробити з картопляного пюре невеликий коржик. У центр коржа покласти начинку, з'єднати береги та сформувати зразу.
Тепер обваляти зрази в панірувальних сухарях — так вони вийдуть ніжні всередині з хрумкою скоринкою. Замість панірувальних сухарів можна використовувати борошно.
У сковороді розігріти олію й обсмажити на ній зрази з усіх боків до рум'яної скоринки.
Готові зрази подавати до столу зі сметаною чи сметанним соусом. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.