Догори
Дати відгук

Зрази з капустою — простий, але незвичайний рецепт

Стануть справжньою окрасою столу.

2 хв на прочитання31 Жовтня 2024, 07:24
Зображення створено ШІ Зображення створено ШІ
Поділитись:

Смачні зрази з капустою — це досить проста в приготуванні й досить бюджетна страва, яка вражає своїм насиченим і яскравим смаком. Для тих, хто любить експериментувати на кухні, є дуже цікавий і незвичайний рецепт зраз із капустою. Ця проста в приготуванні страва стане справжньою окрасою столу.

Інгредієнти:

картопля — 1 кг;

яйце — 1 штука;

борошно — 3 ст. ложки;

капуста білокачанна — 300 г;

морква — 1 штука;

перець болгарський — 0,5 штуки;

паста томатна — 2 ст. ложки;

олія — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку;

сіль — до смаку;

сухарі панірувальні — до смаку.

Приготування.

Картоплю почистити й відварити до повної готовності. Воду слід посолити, можна так само додати кілька лаврових листочків для аромату.

Коли картопля буде готова, злити воду і зробити картопляне пюре. За бажання можна додати спеції.

Тепер необхідно дочекатися, поки пюре охолоне. У цей час можна приготувати начинку. Для цього обсмажити на олії нашатковану капусту, ріпчасту цибулю, терту моркву та нарізаний болгарський перець, у кінці обсмажування додати кілька ложок томатної пасти, сіль і чорний мелений перець. Начинка готова. В тепле пюре розбити яйце і всипати 3 столові ложки борошна, ретельно перемішуючи.

Руки змастити олією і зробити з картопляного пюре невеликий коржик. У центр коржа покласти начинку, з'єднати береги та сформувати зразу.

Тепер обваляти зрази в панірувальних сухарях — так вони вийдуть ніжні всередині з хрумкою скоринкою. Замість панірувальних сухарів можна використовувати борошно.

У сковороді розігріти олію й обсмажити на ній зрази з усіх боків до рум'яної скоринки.

Готові зрази подавати до столу зі сметаною чи сметанним соусом. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
1 хв на прочитання3 години тому
У Києві успішно відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
Від теорії до інновацій: у Києві відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
2 хв на прочитання4 години тому
Фото:klike.net
Дев'ять областей України повністю завершили сівбу озимих зернових культур
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Facebook / Асоціація "Укрсадпром"
Відкриття першої теплиці за японською технологією в Україні
1 хв на прочитання13 годин тому
АМКУ оштрафував дві компанії на 18,9 млн грн за змову на тендерах
1 хв на прочитанняВчора
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
1 хв на прочитанняВчора
Арбітражний спір в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
1 хв на прочитанняВчора
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
1 хв на прочитання16 Листопада 2025