Догори
Дати відгук

"Пожежу-монстр" в США видно з космосу (фото, відео)

2:59
Поділитись:

Фіксується сильне забруднення повітря

Потужну лісову пожежу в американському Орегоні вже видно навіть з космосу. Знімки з супутника GOES-East показали, як дим від безлічі лісових пожеж в західній частині США і Канади переміщається на схід - аж до Нью-Йорка.

"Пожежу-монстр", як її охрестили місцеві ЗМІ, не можуть загасити два тижні. У різних районах штату боротьбу з вогнем ведуть близько 20 тисяч пожежних.

За даними Національного міжвідомчого протипожежного центру (National Interagency Fire Center), більше 80 масштабних лісових пожеж в 13 західних штатах випалили територію площею близько 1,3 мільйона акрів (≈ 530 тисяч гектарів).

В одній тільки канадської провінції Британська Колумбія 86 лісових пожеж були класифіковані як «вийшли з-під контролю».

 Евакуйовано тисячі чоловік. Згоріли сотні будинків. У Колорадо через пожежі скасували понад 300 авіарейсів. У каліфорнійському національному парку "Долина смерті" зафіксована рекордна температура - понад 54 ° С.

Наймасштабніша пожежа в США Bootleg Fire поширилася по території приблизно в 388 600 акрів (≈157 тисяч гектарів). 67 будинків були знищені і 3400 потрапили в категорію «під загрозою знищення». За оцінками, 2100 чоловік були евакуйовані або приведені в режим підвищеної готовності. У боротьбі з лісовими пожежами на заході в цілому задіяно 19 347 рятівників.

Дим від пожежі в Національному лісі Фремонт-Вінем (штат Орегон), створив щонайменше два пірокумулятівних хмари, через які можуть утворюватися грозові шторми, які ініціюють нові пожежі.

Фіксується сильне забруднення повітря, і люди, навіть в розташованих далеко від пожеж міст,  скаржаться на викликані смогом неприємні відчуття в очах, носі і легенях. Міста заволокло їдким димом.

Смог дістався до Нью-Йорка. Вміст шкідливих речовин в повітрі значно перевищено. Влада міста рекомендує жителям, які хворіють на астму або мають проблеми з серцем, не виходити з дому.

Нагадаємо, в Німеччині сталася «Повінь століття»: понад 100 жертв, тисячі зниклих безвісти (ФОТО).