Догори
Дати відгук

Пора звільнити морозилку: топ-7 простих рецептів випічки із замороженими ягодами

Це чудова нагода використати старі запаси.

9 хв на прочитання17 Травня 2024, 20:13
Фото: «Здорові люди» Фото: «Здорові люди»
Поділитись:

Наближається літо, а з ним — пора свіжих ягід. Однак, якщо ви ще маєте заморожені ягоди в морозильнику з минулої зими, це чудова нагода використати їх при приготуванні різноманітних пирогів, які неодмінно припадуть до смаку як дорослим, так і дітям. «Здорові люди» підготували чудову добірку рецептів такої випічки.

Заливний пиріг із мороженими ягодами

Топ 7 Покрокові рецепти Випічка з замороженими ягодами
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

полуниця — 300 г;

малина — 200 г;

борошно — 200 г;

цукор — 150 г;

вершкове масло — 100 г;

яйця — 2 шт.;

розпушувач — 1 ч. л.;

цедра лимона — 1 шт.;

цукрова пудра (для прикраси).

Приготування.

У великій мисці змішати борошно, цукор і розпушувач.

Масло розтопити і злегка остудити.

Яйця розбити в іншу миску і трохи збити. Додати яйця, цедру та добре перемішати.

Вилити яєчно-масляну суміш у миску із сухими інгредієнтами та перемішати до отримання однорідної маси.

Форму змастити олією і присипати борошном. Вилити половину тіста й розрівняти ложкою чи лопаткою.

Поступово розкласти на поверхні заморожену полуницю та малину. Зверху вилити тісто, що залишилося.

Помістити пиріг у розігріту духовку до 180 °C духовку і випікати близько 35-40 хвилин — верх повинен стати золотисто-коричневим, а зубочистка, вставлена в центр, виходити чистою.

Після приготування дістати пиріг із духовки та дати йому повністю охолонути на ґратах.

Перед подачею посипати пиріг із ягодами цукровою пудрою.

Чизкейк із замороженої чорниці та смородини

Топ 7 Покрокові рецепти Випічка з замороженими ягодами
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

сухе печиво — 200 г;

вершкове масло — 100 г;

вершковий сир (типу Філадельфія) кімнатної температури — 500 г;

цукор — 200 г;

яйця — 3 шт.;

чорниця (заморожена) — 200 г;

смородина (заморожена) — 200 г;

лимонний сік;

свіжі ягоди.

Приготування.

Печиво подрібнити міксером чи блендером. Масло розтопити і додати до печива. Добре перемішати до одержання розсипчастої однорідної консистенції.

Застелити дно роз'ємної форми (діаметром приблизно 24 см) папером для випікання.

Поступово розкласти пісочну суміш на дно форми, щоби сформувати основу чизкейка, і поставити в холодильник.

Для крему у великій мисці збити сир із цукром до однорідної кремової маси.

Забивати поступово в крем по одному яйцю, продовжуючи перемішувати до повного розчинення після кожного додавання. Влити лимонний сік і перемішати до однорідності.

Дістати основу чизкейка з холодильника і викласти на неї заморожену чорницю та смородину.

Акуратно залити ягоди збитим сиром, намагаючись повністю їх вкрити.

Випікати в розігрітій до 160 °C духовці приблизно годину (береги повинні підрум'янитися, а центр бути нерідким).

Дістати чизкейк з духовки і дати повністю охолонути до кімнатної температури. Потім поставити його в холодильник щонайменше на 4 години, а краще на ніч.

Перед подачею прикрасити свіжою чорницею та смородиною.

Чизкейк з ягодами подається у холодному вигляді, зберігати його слід у холодильнику.

Пиріг із йогуртом і замороженими ягодами

Топ 7 Покрокові рецепти Випічка з замороженими ягодами
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

ягоди — 170 г;

грецький йогурт 2 % або 0 % жирності — 170 г;

борошно — 145 г;

цукор — 115 г;

картопляний крохмаль — 45 г;

соняшникова олія — 65 г;

яйця — 2 шт.;

розпушувач для десертів — 10 г;

мигдальні пластівці — 2 ст. ложки;

лимонна цедра (або ванільна есенція);

цукрова пудра.

Приготування.

Яйця з цукром збивати віничком або міксером доти, доки вони не збільшаться в об'ємі і не посвітлішають.

Додати терту цедру лимона, йогурт та олію, добре перемішати.

Борошно просіяти та змішати з розпушувачем і крохмалем. Потроху, не припиняючи помішувати, всипати в яєчну масу. Заважати, поки тісто не стане однорідним і без грудочок.

Потім додати заморожені ягоди й обережно розмішати лопаткою.

Форму для кексу застелити папером для випічки (або змастити маслом і посипати борошном).

Вилити в неї тісто та розрівняти, посипати мигдалем.

Випікати пиріг у розігрітій до 180 °C духовці приблизно 45 хвилин. Час приготування може змінюватися залежно від духовки та вологості, що виділяється ягодами, тому готовність краще перевірити зубочисткою.

Після готовності дати пирогу охолонути. Перед подачею посипати зверху цукровою пудрою.

Тертий пиріг із замороженими ягодами

Топ 7 Покрокові рецепти Випічка з замороженими ягодами
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

борошно — 500 г;

вершкове масло — 200 г;

цукор — 200 г (+ 1 ст. л.), додатково 3-5 ст. л. для начинки;

яйця — 2 шт.;

розпушувач — 1 ч. л.;

ванільний цукор (дрібка);

сіль (дрібка);

заморожені ягоди (чорна смородина, чорниця) — 500 г;

кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л.

Приготування.

Ягоди покласти в каструльку та поставити на невеликий вогонь. Коли вони почнуть танути, додати цукор.

Змішати крохмаль із декількома ложками води та влити в ягоди. Перемішати, довести до закипання і вимкнути.

Розтопити вершкове масло і злегка остудити його.

Яйця розбити в миску, всипати обидва види цукру. Збити віночком до розчинення цукру.

В іншій ємності просіяти борошно, додати до нього сіль, розпушувач та олію. Розмішати до стану крихти.

Вилити в тісто яєчну масу і вимісити до однорідності — тісто має збиратись у кулю. Розділити його на 3 частини, одну покласти в морозилку.

Форму для випікання (35х23 см) застелити папером. Руками розподілити 2/3 тіста по дну форми, зробити береги шириною 1 см. Вирівняти і наколоти виделкою базу.

Викласти ягідну начинку та рівномірно її розподілити. Зверху натерти тісто на тертці з морозильної камери.

Випікати пиріг у розігрітій до 180 °C духовці 40-45 хвилин.

Швидкий пиріг на кефірі з мороженими ягодами

Топ 7 Покрокові рецепти Випічка з замороженими ягодами
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

борошно — 300 г;

ягоди — 250 г;

цукор — 250 г (+ 2 ст. л.);

кефір — 200 г;

вершкове масло — 100 г;

яйця — 3 шт.;

розпушувач — 2 ч. л.;

сіль (дрібка);

ванілін.

Приготування.

У глибокій мисці з'єднати кефір і цукор. Добре перемішати. Розтопити масло та влити його в кефір.

Окремо злегка збити яйця, додати розпушувач, сіль і ваніль.

Просіяти борошно, додати кефірну масу і яйця. Замісити тісто.

Додати в тісто 2/3 морожених ягід і акуратно розмішати.

Форму для випічки застелити папером і вилити в неї тісто.

Зверху покласти ягоди, що залишилися, і посипати двома столовими ложками цукру. Випікати в розігрітій до 180 °C духовці 35-40 хвилин.

Чизкейк без випікання із замороженими ягодами

Топ 7 Покрокові рецепти Випічка з замороженими ягодами
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

печиво — 300 г;

вершкове масло (пряжене) — 150 г;

вершковий сир — 400 г;

вершки (35 % жирності) — 300 мл;

цукор — 100 г (+ 50 г для ягідного шару);

желатин — 2 ч. л.;

екстракт ванілі — 1 ч. л.;

заморожені ягоди — 400 г;

вода — 1 ст.;

сіль.

Приготування.

Налити в невелику миску 40 мл холодної води, всипати желатин і залишити набухати на 10-15 хвилин.

Для ягідного мусу викласти в каструльку ягоди, цукор, сіль і 1 столову ложку води. Довести до кипіння і варити, помішуючи, близько 6-8 хвилин (мус повинен загуснути). Перебити блендером, потім процідити через сито. Прибрати вбік до остигання.

Подрібнити печиво блендером до дрібної крихти.

Масло розтопити і змішати з печивом і дрібкою солі.

Форму застелити папером для випікання. Викласти підготовлену масу з печива, сформувати тверду основу, притискаючи руками (чи ложкою). Поставити у холодильник.

Желатин розчинити на паровій бані, але не кип'ятити. Помішуючи, тонким струмком влити в нього холодні вершки.

У чаші міксера з'єднати холодний вершковий сир, цукор, ваніль і дрібку солі, почати збивати. Збиваючи на середній швидкості, повільно вливати вершки, доки крем не почне тримати форму.

Викласти масу на основу для торта та розрівняти.

Поверх вершків покласти 2-3 столові ложки ягідної маси. Поступово розподілити її силіконовою лопаткою і трохи вмішати в поверхню крему круговими рухами.

Потім згори викласти трохи ягідного соусу і зробити мармуровий візерунок (зручно це робити тонкою дерев'яною паличкою).

Готовий ягідний чизкейк поставити в холодильник мінімум на 3-4 години (або на ніч).

Чизкейк із мороженою вишнею

Топ 7 Покрокові рецепти Випічка з замороженими ягодами
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

печиво — 190 г;

вершкове масло — 75 г;

вершковий сир — 800 г;

цукор — 180 г (+ 50 г для начинки);

яйця — 4 шт.;

сметана — 150 г;

ванільний цукор — 1 ч. л.;

заморожена вишня — 400 г;

кукурудзяний крохмаль — 1 ст.;

желатин — 1,5 ч. л.

Приготування.

Масло розтопити.

Печиво подрібнити блендером до крихти і змішати з маслом.

Викласти у форму, застелену папером для випікання (діаметр 24 см із роз'ємними краями), і сформувати основу, притискаючи руками.

Випікати основу в розігрітій до 180 °C духовці близько 10 хвилин. Потім дістати і прибрати убік для остигання.

Зменшити температуру духовки до 145 °C.

Для крему в посудину міксера викласти сир, сметану, цукор і ваніль. Збити електричним міксером на низькій швидкості до отримання однорідної маси.

По одному вбити яйця, добре перемішуючи після кожного.

Вилити крем на бісквітну основу.

Випікати при 145 °C близько 45-60 хвилин (точний час багато в чому залежатиме від духовки). Потім духовку вимкнути і злегка відкрити дверцята. Залишити чизкейк остигати в духовці не менше години.

Потім дістати та дати випічці повністю охолонути. Забрати в холодильник мінімум на 6-7 годин (а ще краще на ніч) для застигання.

Для вишневого шару всипати желатин у каструлю, залити 3 столовими ложками води і залишити набухати мінімум 10-15 хвилин. Додати в каструлю заморожену вишню разом із цукром.

Нагрівати на середньому вогні до закипання, потім помішуючи, тримати на вогні 3-4 хвилини.

Крохмаль розчинити у 3 столових ложках води та влити до ягід. Помішуючи, нагрівати, поки вишневий соус не загусне.

Зняти з вогню та залишити остигати.

Додати набряклий желатин і добре перемішати, щоб він розчинився.

Залишити вишневу начинку до повно про охолодження, потім викласти поверх чизкейка. Поставити в холодильник ще на 1-2 години, щоб верх застиг.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.