- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Лагман: смакуємо традиції Півдня України
Лагман: смакуємо традиції Півдня України
Готуйте, як шеф! Простий і зрозумілий рецепт для приготування ідеальної, ситної страви вдома.

Лагман — популярна страва Півдня України, що також прижилася в кримськотатарській кухні. Залежно від консистенції він може бути як першою, так і основною стравою.
Інгредієнти.
яловичина — 600 г;
картопля — 3-4 шт.;
червоний болгарський перець — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
цибуля — 1 шт.;
томати — 3-4 шт.;
олія — 30 мл;
вода — 1 л;
сіль, перець, часник, зелень — на смак;
пшеничне борошно — 300 г;
яйця — 2 шт.;
вода — 100 мл.
Приготування.
Просіяти борошно у глибоку миску. Зробити заглиблення, влити воду, додати яйця і замісити прісне тісто.
Розкачати тісто у пласт завтовшки 2 мм і нарізати на локшину.
Відварити локшину в підсоленій воді до готовності.
М'ясо нарізати дрібними шматками та посолити. Овочі почистити та дрібно нарізати
На розігріту пательню налити олію й обсмажити м’ясо до золотистої скоринки.
Додати до м'яса моркву, цибулю та болгарський перець. Смажити ще 7-10 хвилин.
Перекласти вміст пательні у казан. Додати картоплю, дрібно нарізаний часник і натерті помідори. Посолити й поперчити..
Залити вміст казана водою та тушкувати на маленькому вогні до готовності.
Подавати лагман, виклавши в тарілку локшину і заливши її гарячим м'ясним соусом. Прикрасити свіжою зеленню.
Більше новин читайте на GreenPost.







