Догори
Дати відгук

Лагман: смакуємо традиції Півдня України

Готуйте, як шеф! Простий і зрозумілий рецепт для приготування ідеальної, ситної страви вдома.

1 хв на прочитання25 Липня 2025, 06:26
Фото з мережі Фото з мережі
Поділитись:

Лагман — популярна страва Півдня України, що також прижилася в кримськотатарській кухні. Залежно від консистенції він може бути як першою, так і основною стравою.

Інгредієнти.

яловичина — 600 г;

картопля — 3-4 шт.;

червоний болгарський перець — 1 шт.;

морква — 1 шт.;

цибуля — 1 шт.;

томати — 3-4 шт.;

олія — 30 мл;

вода — 1 л;

сіль, перець, часник, зелень — на смак;

пшеничне борошно — 300 г;

яйця — 2 шт.;

вода — 100 мл.

Приготування.

Просіяти борошно у глибоку миску. Зробити заглиблення, влити воду, додати яйця і замісити прісне тісто.

Розкачати тісто у пласт завтовшки 2 мм і нарізати на локшину.

Відварити локшину в підсоленій воді до готовності.

М'ясо нарізати дрібними шматками та посолити. Овочі почистити та дрібно нарізати

На розігріту пательню налити олію й обсмажити м’ясо до золотистої скоринки.

Додати до м'яса моркву, цибулю та болгарський перець. Смажити ще 7-10 хвилин.

Перекласти вміст пательні у казан. Додати картоплю, дрібно нарізаний часник і натерті помідори. Посолити й поперчити..

Залити вміст казана водою та тушкувати на маленькому вогні до готовності.

Подавати лагман, виклавши в тарілку локшину і заливши її гарячим м'ясним соусом. Прикрасити свіжою зеленню.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.