Догори
Дати відгук

Пересохло водосховище, яке забезпечувало Крим водою (фото)

Місцеві мешканці кажуть, що водосховище загинуло через будівництво Кримського мосту, яке порушило екосистему.

1 хв на прочитання09 Грудня 2020, 12:02
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У Криму обміліло й майже зникло  Аянське водосховище, яке забезпечувало питною водою Сімферополь. Фотодокази опублікували на сторінці блогера RoksolanaToday & КримUA в соцмережі Twitter.

На місці водосховища тепер потріскана земля й мулиста калабаня. У дописі на сторінці автор фото зазначив, що смерть Аянського водосховища спричинив Кримський міст, побудований окупантами, аби з'єднати материкову частину РФ з анексованим Кримським півостровом. Будівництво порушило тонку екосистему й вода почала поступово висихати.

"Не уявляю навіть, що ми переживемо перед поверненням в Україну", - підписав автор світлини із зображенням пустелі на місці водного об'єкта. 

До слова, обсяг водосховища - 3,9 млн куб метрів, площа  - 0,4 км, максимальна глибина - 24,5 метра , висота над рівнем моря 404,1 метра. Збудоване та використовується для водопостачання міста Сімферополя: по 18-кілометровому підземному водогону вода надходить в очисні споруди на Петровських скелях. У звичайні роки водосховище накопичує 3,9 мільйона кубометрів води. На кінець серпня 2020 року в водосховище залишилося менш як 2 мільйони кубометрів води.

Як ми писали раніше, Крим з часу окупації російськими військами регулярно потерпає від шкоди, яку йому завдають окупанти. Нещодавно в селі Малий Маяк поблизу Алушти окупанти перетворили місцевий пляж на звалище для будівельного сміття.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.