Догори
Дати відгук

«Переходимо до партизанської боротьби»: реакція лікарів на нового міністра охорони здоров’я

Першим кроком має стати петиція. Далі медики діятимуть за обставинами.

3 хв на прочитання24 Травня 2021, 14:23
Медик Медик
Поділитись:

Голова правління Експертної Ради суспільних досліджень та проектів у сфері національного здоров'я та соціального захисту Інна Березюк у своєму життєписі в соцмережі Фейсбук закликала медиків не здаватися після призначення на посаду міністра охорони здоров’я непопулярного в медичних колах Віктора Ляшка та запропонувала план дій.

На переконання Інни Березюк, найближче тактичне завдання тих, чиєю креатурою є Віктор Ляшко, — «добити залишки опору, розпиляти все, що можна пиляти, віддати в концесію все те, з чого можна буде збирати врожай».

«Прикривати вони все це будуть «доцільністю» захисту від пандемії, «благими намірами страхування», «турботою про медиків» (не виключаю, що навіть раптово знайдуться гроші у бюджеті для підняття зарплат, щоб «підгодувати голодне стадо» і зробити його лояльним)», — написала Інна Березюк.

Експерт прогнозує, що за таких умов державному сектору охорони здоров'я у країні з населенням, 80 % якого живе за межею бідності та не може самостійно подбати про своє здоров'я, прийде остаточний кінець.

Інна Березюк попереджає лікарів, що за реалізації такого сценарію їх незабаром почнуть убивати пацієнти у відчаї, які залишились без медичної допомоги.

«Виживуть лише найсильніші. Ті, хто має доступ до системи влади. Ну й аморальні. Тимчасово», — застерігає Інна Березюк.

На думку експерта, за такої реалізації подій нинішня ситуація в системі охорони здоров'я остаточно «виходить за межі нашого з вами впливу на наше з вами буття далі, якщо ми це просто дозволяємо».

«Ми потрапляємо таким чином у зону колективної біонебезпеки. Тому що у смерті немає парканів, вона не боїться закритих дверей, вона легко входить у вікно і взагалі ігнорує будь-які стіни та будь-які «я — в будиночку». У тому числі для тих сценаристів, хто тимчасово вирішив послужити металу», — говорить Інна Березюк.

Однак вона вважає, що нинішній програш — призначення Віктора Ляшка міністром охорони здоров’я — тимчасовий, і його варто сприймати не як поразку, а як етап, який закінчився, і результат, від якого можна рухатися далі. Адже негативний результат — також результат.

«Гітлер у місті, кажете? Ну то переходимо до етапу партизанської та підпільної боротьби, тільки і всього»,
— Інна Березюк.

Першим кроком вона вважає підписання петиції «Щодо припинення політичного тиску на медичні кадри України» на сайті ВР. Рішення про подальші кроки для захисту себе та своєї позиції будуть прийматися з огляду на те, наскільки ефективною виявиться петиція.

Нагадаємо, нещодавно українці влаштували флешмоб на підтримку Максима Степанова.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost