Догори
Дати відгук

«Руки геть від Степанова»: як медики захищають чинного очільника МОЗ (фото)

Коней на переправі не міняють?

2 хв на прочитання18 Травня 2021, 13:12
Максим Степанов Максим Степанов
Поділитись:

Після того, як підтвердилась інформація про те, що Максима Степанова збираються відправити у відставку, медики влаштували низку акцій на його підтримку.

Так, профспілка працівників охорони здоров’я України звернулася до Верховної Ради з проханням залишити Максима Степанова міністром охорони здоров’я.

«На тлі проблем, викликів пандемії COVID-19 та необхідності забезпечення стабільної роботи галузі в цих умовах, вважаємо не на часі зміну керівництва Міністерства охорони здоров’я України», — йдеться у зверненні.

У профспілці  вважають, що головною причиною невдач Максима Степанова на посаді міністра є запущена в 2017 р. медична реформа, руйнівні наслідки якої він намагався мінімізувати.

Також було створено дві петиції з вимогою залишити Максима Степанова на посаді Міністра охорони здоров'я України — одна на сайті ВРУ, друга — на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України. Автором обидвох петицій є відомий лікар-інфекціоніст, епідеміолог Олексій Галімський.

Наразі першу петицію підписало 43 людини із 25 тисяч необхідних, а другу — 28.

У соцмережах також висловлюють сумніви в тому, що підтримка медиками Максима Степанова є одностайною.

«В останні дні активізувалася низка персонажів, які заявляють про нібито підтримку медиками Степанова. Я особисто знайомий із багатьма медиками і ніхто його не підтримує!» — написав у своєму життєписі в соцмережі Фейсбук лікар-уролог Юрій Мізевич. Він оприлюднив фото свого зарплатного чеку, додавши, що це головна причина «нелюбові» медиків до чинного міністра охорони здоров’я.

Нагадаємо, у Верховній Раді сьогодні розглядатимуть відставку одразу трьох міністрів, серед яких Максим Степанов.

Також ми вже розповідали про реакцію соцмереж на відставку Максима Степанова (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.