Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • «Нівелює всі мільярдні вкладення у боротьбу з кліматичною кризою»: екологічний вимір російсько-українського протистояння

«Нівелює всі мільярдні вкладення у боротьбу з кліматичною кризою»: екологічний вимір російсько-українського протистояння

180 млн т вуглецю потрапило до атмосфери. Знищення екосистем також зменшує здатність довкілля до поглинання вуглецю.

1 хв на прочитання22 Червня 2024, 08:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Безумовно, будь-яка людська діяльність впливає на довкілля й екологічну ситуацію. Кожен аспект нашого життя має свої екологічні наслідки.

Зокрема 180 млн т вуглецю потрапило до атмосфери через повномасштабну збройну агресію Кремля. Це як викиди цілої країни Мальта за 80 років.

▪️Внаслідок бойових дій — 52 млн т вуглецю.

▪️Внаслідок пожеж — 27 млн т.

▪️Внаслідок збільшення використання палива для обльоту територій, де діють обмеження — 24 млн т.

▪️Внаслідок пошкодження енергетичної інфраструктури — 17 млн т.

▪️Внаслідок руху переселенців і біженців — 3 млн т парникових газів.

Знищення екосистем також зменшує здатність довкілля до поглинання вуглецю. Лише цьогоріч згоріло 12 тис. га лісів, що зменшило можливість поглинання на 1,5 млн тонн СО2.

«42 млрд євро — кліматичні інвестиції США у 2023 році, 177 млрд євро — кліматичні інвестиції Німеччини на найближчі 3 роки, 314 млрд євро — кліматичні інвестиції Південної Кореї до 2030 року. Проте усі ці мільярдні вкладення у боротьбу з кліматичною кризою нівелює російська війна проти України», — заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.