Догори
Дати відгук

Названо три найшкідливіші добавки для здоров'я

Чому вони шкідливі для вашого здоров'я. 

2 хв на прочитання09 Лютого 2023, 06:50
Поділитись:

Мільйони людей регулярно приймають добавки, щоб залишатися здоровими, зміцнювати свою імунну систему, допомагати собі боротися з хворобами або худнути. Але ви можете приймати щось небезпечне для вашого здоров'я. Деякі продукти дійсно приносять додаткову користь для здоров'я, багато становлять собою ризик.

Три добавки, які слід уникати, і чому вони шкідливі для вашого здоров'я. 

Дієтичні добавки

Багато людей звертаються до дієтичних добавок, щоб схуднути, але Джозеф Кеннеді з Consumer Health Report не рекомендує цього робити.

"Працюючи на власному досвіді в області безпеки споживачів, я став свідком безлічі небезпечних добавок для схуднення. Багато з них містять шкідливі інгредієнти, що викликають несприятливі функції в організмі, такі як прискорене серцебиття, високий кров'яний тиск, діарея, проблеми з нирками і печінкою. Багато інгредієнтів були фактично заборонені FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів — агентство Міністерства охорони здоров'я та соціальних служб США) через побічні ефекти, які вони викликають, і потенційний ризик для здоров'я. Навіть їх прийом відповідно до рекомендацій може викликати у вас досить погане самопочуття. Багато користувачів, які приймають ці добавки, будуть приймати більше, ніж рекомендується, в спробі швидко схуднути, але в кінцевому підсумку відчувають дуже несприятливі побічні ефекти через прийом великої кількості стимуляторів, таких як кофеїн та інших сполук, що викликають розлад травлення, які зазвичай мають кислу реакцію і викликають довгострокові проблеми зі шлунком", – говорить Джозеф.

Гінкго

Гінкго використовується як природний засіб для лікування тривожності і недоумства і пов'язаний з поліпшенням функції пам'яті. Однак він може збільшити ризик кровотечі, тому його не слід використовувати людям з порушеннями згортання крові. У великих кількостях він може також викликати судоми. Його використання під час вагітності залишається спірним, оскільки може викликати передчасні пологи.

Чапараль

Попри попередження FDA проти використання чапараля, багато хто використовує його для лікування проблем з травленням, шкірних захворювань і артриту. Мало того, що немає наукових доказів, що підтверджують його використання, він був пов'язаний з нирковою і печінковою недостатністю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора