Догори
Дати відгук

Названо 7 продуктів, які швидко виведуть токсини з організму

Кожному слід подбати про наявність у щоденному раціоні продуктів, які допоможуть почистити кишківник, печінку, кров.

3 хв на прочитання21 Січня 2021, 14:17
Поділитись:

Зараз токсини містяться у всьому навколишньому середовищі, включаючи повітря та воду. Тому організм необхідно регулярно чистити правильним харчуванням. Лікарі-дієтологи називають декілька продуктів, які дадуть змогу вивести токсини з організму завдяки своїм природним властивостям.

Причини утворення токсинів в організмі

Формування токсинів відбувається під впливом декількох факторів: низька якість екологічного середовища, в якій проживає людина; малорухливий спосіб життя, що уповільнює перистальтику кишківника; часте споживання жирної, шкідливої ​​їжі, а також алкоголю; велика кількість стрептококів і стафілококів в організмі; вживання води низької якості; наявність хронічних хвороб.

Багато з цих факторів зустрічаються у повсякденному житті кожної людини. Тому слід подбати про наявність у щоденному раціоні продуктів, які допоможуть почистити кишківник, печінку, кров.

Вода

Найважливішу роль в очищенні організму від токсинів відіграє чиста питна вода без добавок і домішок. Це має бути мінералізована вода. Кип'ячена та дистильована не дадуть потрібного результату. Якщо в організмі постійно не вистачає рідини, то починається хронічна втома.

Капуста

Це один із головних натуральних сорбентів. Вона містить сірку, яка допомагає вивести всі непотрібні компоненти з організму. Сірка допомагає зруйнувати всі хімічні речовини, які здатні нашкодити здоров'ю людини.

Насіння соняшника

Всім відоме соняшникове насіння — це не просто легкий перекус, а хороший очищувач для всього організму. Насіння соняшнику позбавляє печінку від усіх шкідливих речовин і нормалізує її роботу. Також насіння запобігає утворенню холестерину, який завдає величезної шкоди серцево-судинній системі.

Часник

Ще один продукт, який містить багато сірки. Крім очищувальних властивостей, часник дає змогу зміцнити імунітет, а також поліпшити загальний стан здоров'я.

Лимон

Це природне джерело вітаміну С (аскорбінової кислоти). Дає змогу виробити глутатіон, що забезпечує детоксикацію печінки. Успішно позбавляє організм від зайвих хімічних речовин.

Авокадо

Цей овоч багатий глутатіоном, а його м'якоть без проблем детоксифікує організм. Регулярне споживання авокадо призводить до повного очищення організму.

Картопля

У її складі багато вітаміну А й аскорбінової кислоти, які є сильними антиоксидантами. Вони розщеплюють в організмі вільні радикали. Сполуки деяких речовин, що містяться в картоплі, здатні зв'язувати важкі метали та виводити їх з організму.

  • Для очищення організму від отрут і токсинів у щоденному харчуванні обов'язково мають бути харчові волокна (клітковина), які містяться в овочах, фруктах, а також деяких крупах. Також не слід забувати про питний режим. Чистої води на добу слід вживати не менше 1,5 літрів.   

Тим часом, кількість випадків харчової алергії різко зросла в розвинених країнах за останні 30 років. Наприклад, 8 % дітей у США мають потенційно смертельну реакцію імунної системи на такі продукти, як молоко, горіхи, риба та молюски. Вчені щосили намагалися пояснити, чому це так. Чотири іммунобіологи з Єльського університету запропонували розширене пояснення зростання випадків харчової алергії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Режим економії вуличного освітлення в Одесі
Вуличне освітлення в Одесі - в режимі економії
1 хв на прочитаннягодина тому
Вітрова електростанція на Полтавщині. Фото ілюстративне
Для будівництва вітрової електростанції на Полтавщині виділять 47 тис. га
1 хв на прочитаннягодина тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання6 годин тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання6 годин тому
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання7 годин тому
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання8 годин тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання9 годин тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання9 годин тому