- Головна
- Новини
- Здоров'я
- Медицина за кордоном
- Науковці назвали дев’ять продуктів, що викликають мігрень
Науковці назвали дев’ять продуктів, що викликають мігрень
В ході дослідження фахівці вивчили майже 4000 осіб із мігренню.
Науковці назвали дев’ять продуктів, що викликають мігрень Бразильські вчені назвали продукти, яких краще уникати чутливим до серйозних головних болів людям.
Про це повідомляє UfaTime.ru з посиланням на Eat This, Not That!.
Фахівці вивчили майже 4000 осіб із мігренню та понад 1000 пацієнтів із головними болями напруги. Виявилося, що в майже 1,6 тисячі учасників мігрень розпочиналась протягом 8–90 хвилин після того, як вони з'їли певний продукт.
Ці продукти впливають на запалення нервової системи, метаболізм цукру в мозку та розширення кровоносних судин (а значить — і на артеріальний тиск). Усього до списку продуктів, які найчастіше викликають мігрень, учені включили дев'ять продуктів:
- кавун,
- маракуя,
- апельсин,
- ананас,
- виноград,
- банан,
- огірок,
- ацерола,
- папая.
Автори зробили висновок, що вживання перерахованих продуктів впливає на стан тільки тих людей, які страждають мігренню.
До слова, буряк назвали овочем, який може сприяти здоровому старінню організму. Як ідеться в матеріалі іспанського видання АВС, попри те, що в буряку багато цукру, він низькокалорійний і багатий на клітковину, що призводить до сповільненого всмоктування цукру.

