- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- На Житомирщині виробляють крафтові лавандові та винні сири
На Житомирщині виробляють крафтові лавандові та винні сири
Для виробництва вони використовують лише натуральні інгредієнти.
Сімейне підприємство «СирКум» займається виробництвом унікальних крафтових сирів. Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають місцеві фермери. В асортименті: качота та халумі з різними наповнювачами, брюност, рікота, сулугуні та авторський сир під назвою «П’яний Кум». Про це повідомляє agrotrend.com.ua.
Як запевняє компанія, для виробництва вони використовують лише натуральні інгредієнти.
Що унікального має «СирКум», так це смакові комбінації. Наприклад, тут виготовляють італійську рікоту під назвою «П’яний кум». Для надання насиченого рожевого кольору її замочують винно-пряному розсолі.
Інша позиція — твердий сир «Лавандовий кум». Його створюють на основі італійського напівм’якого сиру качота, що не один день визрівав в лаванді. Це додає цьому сиру ніжний квітковий смак та аромат.
«Лавандовий кум» продають у вигляді плоских циліндричних головко висотою 5-7 см, діаметром 12-16 см та вагою 550-700 і 1000-1200 грамів. Для інтернет-замовлень сир ріжуть та вакуумують — у такому вигляді його можна зберігати 30 днів. Цілі головки в упаковці для визрівання можуть зберігатися, доки їх не відкрити.
Також «СирКум» поєднує качоту з кавою, пажитником, оливками та томатами.
Цього року сироварня випустила авторський м’який сир «Пряний кум». Він ніжний на смак, з відчутною солонинкою, зроблений на основі рікоти і засолений у розсолі з додаванням 10 спецій: куркуми, кардамону, паприки, гвоздики, кориці, мускатного горіха, орегано, майорану, базиліку та бадьяну.
На відміну від твердих сирів, «Пряний кум» має відсоток жирності лише 10%.
Нагадаємо, що на Житомирщині виготовляють унікальні крафтові сири із пліснявою.