Догори
Дати відгук

На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон» і бастурму з курки

Приправи для м’яса готують із місцевих бакотських трав.

1 хв на прочитання30 Березня 2021, 14:45
На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон» і бастурму з курки На Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон» і бастурму з курки
Поділитись:

Традиційна українська кухня поповнюється унікальними новими продуктами, створеними українцями у поєднанні сучасного попиту та власного ресурсу. Зокрема, місцевий колорит надають продуктам харчування локальні прянощі, секрети приготування та вирощування. 

Так, у селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий індичий «мініхамон» та бастурму з курки. Приправи для  м’яса готують із місцевих бакотських трав.

Про це Укрінформу розповів власник зеленої садиби «Дім мандрівника», експерт із розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.

«Ми виготовляємо крафтові «мініхамон індичий по-бакотськи» та «бастурму курячу». Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель», — зазначив Толстіхін.

Зокрема, для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі протягом 1–2 діб, потім на декілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави. Гомілку висушують два тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.

Толстіхін додав, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав.

У сезон фруктів там готуються запустити виробництво пастили. Крім того, планують виготовляти і крафтові напої.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Україна вийшла із ще однієї угоди в межах СНД
Україна вийшла з Угоди про створення Міждержавного резерву біопрепаратів і інших засобів захисту тварин
1 хв на прочитання21 Квітня 2021
Аграріям затвердили компенсацію від держави
Аграрії зможуть отримати субсидію від держави: коли та скільки
1 хв на прочитання21 Квітня 2021
У Житомирі дівчина створює унікальні писанки .Фото: Суспільне
У Житомирі дівчина створює унікальні писанки: розмальовує яйця шоколадним петриківським розписом (ВІДЕО)
2:5320 Квітня 2021
Експерти порахували вартість великоднього кошика в різних регіонах країни
Скільки прийдеться викласти за великодній кошик. Експерти порахували вартість у різних регіонах країни
2 хв на прочитання20 Квітня 2021
Вчені створили молоко з грибів та коноплі, яке ідеально смакує з кавою
1 хв на прочитання17 Квітня 2021
Редис — по 60 грн, капуста — по 40. Стали відомі причини високих цін на ранні овочі
2 хв на прочитання15 Квітня 2021
Держпродспоживслужба виявила велике вогнище чуми, знищать понад 20 тис. свиней
1 хв на прочитання14 Квітня 2021
В Україні підвищили вимоги до якості та чистоти мінеральної та джерельної води
1 хв на прочитання13 Квітня 2021