Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Херсонщині вирощують органічні кавуни за допомогою риби (відео)

На Херсонщині вирощують органічні кавуни за допомогою риби (відео)

Поділитись:

На Херсонщині фермерське господарство впровадило технологію рибної сівозміни. Ця унікальна розробка дозволяє не використовувати пестициди й вирощувати кавуни органічними. Повідомляє  AgroPortal.ua.

Рибосівозміна, це коли протягом одного року на одному місці вирощується риба, потім технологічно скидається вода, виловлюється риба, висушується водоймище і на наступний рік на цьому місці вирощують кавун.

“Ми господарюємо з 2003 року, але події 2014 року змусили нас шукати нові підходи. Господарству довелося зменшити площі під вирощуванням риби й потрібно були ідеї чим можемо замінить та компенсувати ці втрати. Спробували на висушеному ложі водойм вирощувати ягоду, яка на Херсонщині найпопулярніша — кавун”, — розповідає керівник фермерського господарства “Лиманськ” Олександр Бритвін.

“Ми вийшли на показники не нижчі ніж інші підприємства, які займаються кавуном за традиційними технологіями вирощування. В нас було два шляхи — застосування добрив для збільшення врожаю, але ми обрали інший шлях — екологічного виробництва та отримання додаткової вартості за органічну ягоду”, — зазначає Олександр Бритвін.

Тим часом, Верховна Рада хоче знизить ПДВ на сільгосппродукцію.