Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Харківщині маршрутники влаштували страйк через дії поліції (відео)

На Харківщині маршрутники влаштували страйк через дії поліції (відео)

Поділитись:

Копи повиводили з громадського транспорту більшу частину пасажирів

У селищі Рогань на Харківщині правоохоронці закликали водіїв маршрутних автобусів перевозити обмежену кількість людей. 

Зранку 27 серпня через перевищену кількість пасажирів всередині правоохоронці почали виводити людей з автобусів декількох маршрутів, зокрема №1200 та №262, повідомив місцевий таксист, який попросив не вказувати його імені. За його словами, у зв’язку з цим водії відмовилися виїжджати на маршрут №1200, який прямує від студмістечка у селищі Докучаєвське до станції метро “Індустріальна”. Повідомляє "Объектив".

«Маршрутників змусили брати лише сидячі місця. Однак через те, що вони не хочуть воювати з людьми, бо людям все одно треба їхати й на роботу і додому, тому так і сталося. Водії автобусів вирішили залишити маршрут, бо їм дешевше сидіти вдома», – розповів таксист.

Посилаючись на слова керманичів маршрутних автобусів, чоловік повідомив, що водіям погрожували штрафами, однак не виписували їх.

Перевірку проводили представники патрульної поліції та Укртрансбезпеки.

«Вони проводять роботу, оскільки існує постанова Кабміну, яка обмежує кількість людей, які знаходяться в салоні автобусу – 50% від загальної кількості сидячих місць. Якщо водії порушують, звичайно, їх притягують до відповідальності. Наразі я не можу точно сказати, чи складали адмінпротокол на водіїв автобусів. Якщо було порушення, скоріш за все, адмінпротокол складали», – розповів речник патрульної поліції Харківщини Дмитро Гайдук.

Зазначимо, що майже в усіх регіонах та населених пунктах, які не увійшли до червоної зони карантину, у громадському транспорті дозволяється перевозити пасажирів на усіх сидячих місцях у салоні.

Нагадаємо, що бунтівні Чернівці відновили роботу міського транспорту.