Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Мисливці на Черкащині врятували від голодної смерті дев'ять поранених козуль (відео)

Мисливці на Черкащині врятували від голодної смерті дев'ять поранених козуль (відео)

3:03
Поділитись:

Через травмовані ноги тварини просто лежали на землі та голодували.

Календарна весна почалася, але це не погоду і про те, що вона може зробити з тваринами. Так, крижаний дощ, який пройшов цетральними регіонами країни більше тижня тому став причиною травмування козуль. 

У лісі на Черкащині мисливці знайшли 9 зранених козуль. Як йдеться у сюжеті «Вікна. Новини», тварин мисливці знайшли 10 днів тому, коли розвозили корма по годівницях. У тварин були тяжко травмовані ноги. Чоловіки говорять, що травмувалися тварини через негоду. Крижаний дощ вкрив поверхню снігу, тварини не могли пересуватися та порвали собі зв’язки на ногах.

Вони не могли ходити та вже помирали з голоду. Аби не дати їм загинути чоловіки вирішили забрати їх додому та спробувати виходити.

«Вони ходити не могли. Розумієте, якщо лисиця, заєць, кабан можуть спокійно стояли на обмерзлій кірці снігу і пересуватися, то коза не може, ноги у неї роз’їжджаються і зв’язки рвуться. Через травмовані ноги тварини просто лежали на землі та голодували», – говорить один із мисливців Богдан Легоняк. Він прихистив у своєму хліву 5 козуль.

За 10 днів урятованих козуль відгодували, підлікували та готові повернути на волю. Копитних завантажили в автівки та відвезли до лісу, де випустили поряд з годівницями. Проте, одна з козуль зазнала тяжких травм, вона поки залишиться на перетримці та пройде обстеження ветеринара.

«Через те, що вона сильно порвала собі ноги, доведеться її показати ветеринарові. Одну з козуль ми вже віддали до зоопарку, бо в неї були геть порвані зв’язки, більше всього, що в цієї те саме», – зізнається Богдан Легоняк.

Якщо ж тваринку вдасться виходити, то її теж повернуть у природу. На жаль, цього року мисливці не врятували 15 сарн. Знесилені та травмовані вони стали легкою здобиччю для хижаків.

До слова, на Волині почалася повінь (фото, відео). Місцеві жителі розповідають про численні підтоплення пасовиськ на берегах водойми.