Догори
Дати відгук

Мисливський сезон на Донбасі: експерт розповів тривожні подробиці

Через те, що повноцінного полювання у регіоні не було вже кілька років, постраждали ліси, тварини та люди

2 хв на прочитання05 Серпня 2020, 17:26
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Мисливський сезон у Луганській та Донецькій областях, на окремих територіях яких тривають бойові дії, потрібно дозволити, аби регулювати чисельність тварин та виплатити зарплати єгерям. Таку думку журналістам GreenPost висловив перший віце-президент Всеукраїнської асоціації мисливців Віктор Червоний.

“Відкриття полювання 2020 у цих областях вирішить одразу кілька питань. По-перше, це зніме соціальну напругу, адже кілька років домогосподарства, які займаються мисливством, не отримують прибутку від нього. По-друге, зарплати не отримують єгері. Гроші на виплати йшли від купівлі мисливцями дозволів на полювання. По-третє, у цих регіонах різко зросла чисельність лисиць і вовків. Цих тварин немає кому відстрілювати й вони почали нападати на домашню худобу та загрожувати людям. Ті тварини, що харчуються трупами, можуть переносити смертельні недуги. Законом регулювання чисельності цих тварин покладено саме на користувачів мисливських угідь”, - розповів Червоний.

Експерт додав, що поки питання з відкриттям сезону у Луганській і Донецькій областях не вирішили - ВЦА розглядають це питання прискіпливо. Він також зауважив, що у минулому році полювання на Донбасі вже стратувало у тих районах, які безпосередньо не межують із зоною бойових дій.

“Командування ООС не заперечувало проти відкриття полювання у Луганській області, але рекомендувало звернутися за погодженням до начальника обласного поліції в області. Той відповів негативно, послався на те, що мисливський сезон посилить напругу в регіоні”, - прокоментував ситуацію  віце-президент Всеукраїнської асоціації мисливців.

Відзначимо, GreenPost розбирався,  яким буде новий сезон полювання для українських мисливців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost