Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Масштабне шоу дронів, присвячене раку легенів, відбулось у столичному небі (відео)

Масштабне шоу дронів, присвячене раку легенів, відбулось у столичному небі (відео)

2:24
Поділитись:

За рік в Україні 13 тисяч людей хворіють на рак легенів.

В Україні розпочався Рік обізнаності про рак легенів. Зважаючи на поширеність цього виду раку і високу смертність від нього в Україні, заплановано чимало інформаційно-тематичної роботи. 

Вчора ввечері понад 50 дронів у супроводі музики злетіли у небо над НСК "Олімпійський" у Києві, аби нагадати про проблему раку легенів. 

Як пише  Суспільне, організатори шоу дронів приурочили цей захід до року обізнаності про рак легенів, що відзначають у листопаді. Своїм завданнями вони визначили акцентувати увагу на поширенні раку легенів в Україні та розповісти, як важливо вчасно діагностувати хворобу.

Під час акції фахівців розповіли про перші симптоми захворювання та групи ризику. Зокрема, як зауважив лікар-онколог Юрій Кондрацький, за рік в Україні 13 тисяч людей хворіють на рак легенів. Щороку у світі від нього помирає більше людей, ніж від раку молочної залози та колоректального раку разом.

Дрони формували у небі легені та різні фігури. Крім організаторів, були присутні пацієнти, які хворіють на рак легенів.

Відомо, що рак легенів часто не проявляється симптомами у хворих на ранніх стадіях. Перші ознаки хвороби людина помічає вже на третій або четвертій стадії, коли більшості пацієнтів лікарі можуть запропонувати лише паліативне лікування. Таких пацієнтів - 70 відсотків. Водночас шанси подолати хворобу значно вищі, якщо вона виявлена на ранніх стадіях.

Як ми інформували наших читачів раніше, економічний експерт і колишній міністр економіки України Тимофій Милованов заявив, що в України немає фінансових можливостей пережити повний локдаун