Догори
Дати відгук

Лікарі розповіли, які харчові продукти корисно вживати при гіпертонії

Продукти , які слід додатт до раціону гіпертонікам

1 хв на прочитання25 Листопада 2022, 06:50
Поділитись:

Високий тиск є дуже поширеним явищем, проте не всі усвідомлюють небезпеку цього показника. При гіпертонії може відбуватися суттєве пошкодження судин, що призводить до хвороб серця та інших недуг. Існує низка продуктів, які дозволять нормалізувати показники тиску.

Що ж насамперед потрібно додати до раціону гіпертонікам?

Зелень
Це низькокалорійні продукти, у складі яких є маса вітамінів, мікро- й макроелементів. Завдяки цьому можна суттєво покращити стан здоров’я та подбати про судини.
Найкориснішими для гіпертоніків видами зелені є шпинат, рукола, різні види салату, кріп та петрушка.

Ягоди
Експерти рекомендують додати до раціону людей із підвищеними показниками тиску малину та чорницю. Ці ягоди дають змогу нормалізувати стан здоров’я.

Буряк та буряковий сік
Мало кому відомо про те, що “бурякова терапія” може дозволити взагалі забути про пігулки від тиску: багатий склад овочів дозволяє позбутися гіпертонії.
При спадковій схильності до захворювання даний харчовий продукт повинен входити до раціону не менше 2-3 разів протягом тижня.

Вівсянка
Цю кашу рекомендують включити до раціону з метою профілактики підвищеного тиску, але й за наявної гіпертонії від вживання вівсянки відбуваються позитивні зміни.
Найкраще вживати вівсянку на сніданок на регулярній основі.

Часник
Цей продукт містить окис азоту, що сприяє зниженню тиску. Також часник допомагає нормалізувати рівень холестерину та покращити стан здоров’я.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.