Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Лев на повідку: селяни бояться, що одного разу власник не втримає 160-кілограмову тварину (ВІДЕО)

Лев на повідку: селяни бояться, що одного разу власник не втримає 160-кілограмову тварину (ВІДЕО)

4:03
Поділитись:

Видно, що його били, бо має шрами

Півторарічного Рому привіз в село  на Івано-Франківщину місцевий житель. Оселив хижака на місцевому складі. Час від часу вигулює його на звичайному повідку для собак неподалік хати. Селяни бояться, що одного разу власник не втримає 160-кілограмову тварину і  лев побіжить селом.

Чоловік розповідає – викупив тварину на Київщині ще кошеням, щоб врятувати від загибелі.

“Ви не бачили в яких умовах він був. Йому було десь півтора місяця, але він мав страшний, дикий крик. Він не ставав на задні лапи, в нього не було зуба. Видно, що його били, бо має шрами”, – розповідає  ТСН власник тварини Андрій Сидорук.

Лева відгодував та вилікував – хоче збудувати для нього вольєр. Тварина має ветеринарний паспорт. А от дозвіл на утримання чоловік планує виготовляти тоді, коли буде вольєр.

А от жителі побоюються дикої півторарічної тварини. Поки він був маленький та просто гарчав за парканом – мовчали. Але хижак почав тікати від господаря – звіра бачили на полі, на заправці і біля сільського кафе.  

“Вчора лев був під баром. Хто куди знову втікав. Люди одні одним, ідучи з церкви, казали закритися в хаті, бо вони шукали лева”, – розповіла Надія Стрембіцька, жителька села Старуня.

Нагадаємо, проєкт «Чисте повітря для України» пропонує «вибрати» лідера-забруднювача та отримати еко-бонус.