Догори
Дати відгук

Лагман: як прості інгредієнти можуть перетворитися на вишукану та смачну страву

Добре підходить для великої компанії чи сімейної вечері.

3 хв на прочитання15 Вересня 2024, 13:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Лагман — це чудовий приклад традиційної кухні Центральної Азії, що вражає своєю насиченістю та багатством смаків. Ця страва добре підходить для великої компанії чи сімейної вечері і є чудовим прикладом того, як прості інгредієнти можуть перетворитися на вишукану та смачну страву.

Інгредієнти:

борошно — 400 г;

вода — 200 мл;

сіль — 1 ч. ложка для локшини + 1 ст. ложка (до смаку) для підливи;

олія — ​​1 ст. ложка для локшини + ​​150 г для підливи;

м'ясо (м'якоть) — 400 г;

картопля — 2-3 шт.;

редька — 1 шт.;

капуста білокачанна — 100 г;

буряк — 1 шт.;

перець болгарський зелений — 1 шт.;

помідори — 3-4 шт.;

морква — 2 шт.;

цибуля ріпчаста — 3-4 шт.;

часник — 6-7 зубчиків (за смаком);

перець чорний мелений — 1 ч. ложка (до смаку) або перець червоний мелений гострий — ¼ ч. ложки (до смаку).

Приготування.

Борошно просіяти. У воду додати сіль і дуже добре перемішати. Влити воду із сіллю в миску з борошном.

Ретельно перемішати ложкою.

Замісити м'яке тісто. Наприкінці замісу додати в тісто олію й вимішувати ще кілька хвилин. Накрити тісто рушником, залишити на 15-20 хвилин.

Тісто тонко розкотити, посипати борошном. Залишити на 5-10 хвилин, аби тісто підсохло.

Згорнути пласт тіста в рулет, гострим ножем нарізати локшину.

Локшина для лагмана готова.

Закип'ятити 3 л води, додати 1,5 ч. ложки солі. У киплячу солону воду викласти локшину. Помішуючи, довести до кипіння й варити локшину до готовності, 2-3 хвилини на сильному вогні.

Готову локшину відкинути на друшляк, зберігши при цьому трохи відвару — він ще знадобиться. Промити локшину двічі-тричі в холодній воді, дати воді стекти.

В окремому посуді приготувати підливу (ваджу). Для цього м'ясо порізати кубиками середнього розміру.

Картоплю очистити, вимити, нарізати невеликими кубиками.

Редьку очистити, вимити, нарізати дрібними кубиками.

Моркву очистити, вимити, нарізати соломкою.

Капусту також нарізати соломкою.

Буряк очистити, вимити, нарізати соломкою.

Цибулю очистити, вимити, нарізати кільцями.

Вимити болгарський перець, нарізати кільцями.

Помідори вимити та нарізати невеликими шматочками.

Часник очистити та нарізати дуже дрібно.

У сковороді розжарити олію, викласти м'ясо.

Обсмажити м'ясо на середньому вогні, помішуючи, 8-10 хвилин, до утворення рум'яної скоринки.

Потім викласти в сковороду з м'ясом помідори та часник і продовжувати смажити 2 хвилини.

Потім додати цибулю, капусту, моркву, редьку, солодкий перець, буряк і картоплю.

Все перемішати кілька разів, посолити, приправити чорним або червоним перцем, налити трохи відвару, в якому було зварено локшину.

Тушкувати м'ясо з овочами на слабкому вогні 30-40 хвилин.

Коли буде готова підлива, локшину занурити в окріп. Перекласти половину локшини на тарілку, залити половиною підливи. Зверху ще викласти шар локшини та підливи.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення створено ШІ
Дерев'яні піддони на дачі — креативні ідеї стильних і зручних речей
2 хв на прочитання19 Вересня 2024
Біля Луцька в річці масово гине риба
Забруднена, мутна та смердить: біля Луцька в річці масово гине риба (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Погода в Україні на четвер, 19 вересня
Дощитиме на Одещині: погода в Україні на четвер, 19 вересня
4 хв на прочитання3 години тому
Глядачі з порушеннями зору та слуху зможуть відкрити для себе чарівний світ Національної оперети України
Відтепер для глядачів з порушеннями зору та слуху стали доступними твори Національної оперети України
2 хв на прочитання4 години тому
МАГАТЕ підтримає Україну в реалізації планів з добудови енергоблоків 3 та 4 Хмельницької АЕС
1 хв на прочитання7 годин тому
Україну найближчим часом може "потрусити" на 7 балів
1 хв на прочитання8 годин тому
У Рівненській дитячій лікарні у новонародженої дитині видалили 10-сантиметрову грижу (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
Затверджено новий клінічний протокол первинної та спеціалізованої медичної допомоги людям з гіпертонічною хворобою
3 хв на прочитання10 годин тому