Догори
Дати відгук

Лагман: як прості інгредієнти можуть перетворитися на вишукану та смачну страву

Добре підходить для великої компанії чи сімейної вечері.

3 хв на прочитання15 Вересня 2024, 13:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Лагман — це чудовий приклад традиційної кухні Центральної Азії, що вражає своєю насиченістю та багатством смаків. Ця страва добре підходить для великої компанії чи сімейної вечері і є чудовим прикладом того, як прості інгредієнти можуть перетворитися на вишукану та смачну страву.

Інгредієнти:

борошно — 400 г;

вода — 200 мл;

сіль — 1 ч. ложка для локшини + 1 ст. ложка (до смаку) для підливи;

олія — ​​1 ст. ложка для локшини + ​​150 г для підливи;

м'ясо (м'якоть) — 400 г;

картопля — 2-3 шт.;

редька — 1 шт.;

капуста білокачанна — 100 г;

буряк — 1 шт.;

перець болгарський зелений — 1 шт.;

помідори — 3-4 шт.;

морква — 2 шт.;

цибуля ріпчаста — 3-4 шт.;

часник — 6-7 зубчиків (за смаком);

перець чорний мелений — 1 ч. ложка (до смаку) або перець червоний мелений гострий — ¼ ч. ложки (до смаку).

Приготування.

Борошно просіяти. У воду додати сіль і дуже добре перемішати. Влити воду із сіллю в миску з борошном.

Ретельно перемішати ложкою.

Замісити м'яке тісто. Наприкінці замісу додати в тісто олію й вимішувати ще кілька хвилин. Накрити тісто рушником, залишити на 15-20 хвилин.

Тісто тонко розкотити, посипати борошном. Залишити на 5-10 хвилин, аби тісто підсохло.

Згорнути пласт тіста в рулет, гострим ножем нарізати локшину.

Локшина для лагмана готова.

Закип'ятити 3 л води, додати 1,5 ч. ложки солі. У киплячу солону воду викласти локшину. Помішуючи, довести до кипіння й варити локшину до готовності, 2-3 хвилини на сильному вогні.

Готову локшину відкинути на друшляк, зберігши при цьому трохи відвару — він ще знадобиться. Промити локшину двічі-тричі в холодній воді, дати воді стекти.

В окремому посуді приготувати підливу (ваджу). Для цього м'ясо порізати кубиками середнього розміру.

Картоплю очистити, вимити, нарізати невеликими кубиками.

Редьку очистити, вимити, нарізати дрібними кубиками.

Моркву очистити, вимити, нарізати соломкою.

Капусту також нарізати соломкою.

Буряк очистити, вимити, нарізати соломкою.

Цибулю очистити, вимити, нарізати кільцями.

Вимити болгарський перець, нарізати кільцями.

Помідори вимити та нарізати невеликими шматочками.

Часник очистити та нарізати дуже дрібно.

У сковороді розжарити олію, викласти м'ясо.

Обсмажити м'ясо на середньому вогні, помішуючи, 8-10 хвилин, до утворення рум'яної скоринки.

Потім викласти в сковороду з м'ясом помідори та часник і продовжувати смажити 2 хвилини.

Потім додати цибулю, капусту, моркву, редьку, солодкий перець, буряк і картоплю.

Все перемішати кілька разів, посолити, приправити чорним або червоним перцем, налити трохи відвару, в якому було зварено локшину.

Тушкувати м'ясо з овочами на слабкому вогні 30-40 хвилин.

Коли буде готова підлива, локшину занурити в окріп. Перекласти половину локшини на тарілку, залити половиною підливи. Зверху ще викласти шар локшини та підливи.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення з відкритих джерел
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитаннягодина тому
Лісова пожежа в селі Хасія поблизу Афін у серпні: 2023 рік був одним із найгірших лісових пожеж у Європі. Фото: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty Images
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання2 години тому
Термінова нарада щодо критичної ситуації з опалювальним сезоном у Кривому Розі
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора
 Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та економіку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитанняВчора
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитанняВчора
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитанняВчора
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитанняВчора
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитанняВчора