- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Домашня локшина: простий рецепт із двох інгредієнтів
Домашня локшина: простий рецепт із двох інгредієнтів
Товщину домашньої локшини ви визначаєте самі, але що тонше вона порізана, то ніжніша.
Локшину можна приготувати в домашніх умовах, і вона буде значно смачнішою за куповану.
Інгредієнти:
яйця — 5 шт.;
борошно — 450 г.
Приготування.
Збити 5 яєць виделкою до однорідності.
Поступово всипати борошно. Спочатку замішати яйця з борошном виделкою, потім руками.
Тісто для яєчної локшини має бути крутим, бо якщо покласти мало борошна, локшина розповзеться при варінні. Замішувати тісто протягом 20 хвилин. Розрізати на 5-6 частин і залишити «відпочивати» під рушником 10 хвилин. Обов'язково накрити тісто, оскільки воно швидко сохне.
Розкачати тісто якомога тонше.
Кожен пласт тіста потрібно посушити 35-40 хвилин, але не можна пересушувати, інакше локшина ламатиметься, і ви не зможете її тонко нарізати.
Скрутити підсушене тісто в рулет і нарізати локшиною. Товщину домашньої локшини ви визначаєте самі, але краще різати тонше, бо при варінні локшина збільшується трохи в об'ємі. Що тонше порізана яєчна локшина, то вона ніжніша.
Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.