- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Екзотика на тарілці: курка з кокосом
Екзотика на тарілці: курка з кокосом
Шукаєте щось нове? Цей рецепт бразильської курки з кокосом подарує вам незабутні гастрономічні враження.

Надзвичайно ніжна та м'яка курятина з екзотичними нотками кокосу та теплими літніми спеціями — ця страва ідеально поєднується з рисом і стане чудовою вечерею. Інгредієнти.
курячі стегна або філе стегна — 1 кг;
оливкова олія — 2 ст. л.;
часник — 2 зубчики;
кумин — 1 ч. л;.
сіль — 2, 5 ч. л.;
чорний перець — ½ ч. л.;
коріандр — ½ ч. л.;
куркума — ½ ч. л.;
імбир — ½ ч. л.;
лимонний сік — 2 ч. л.;
оливкова олія — 20 г;
цибулина — 1 шт.;
червоний солодкий перець — 1 шт.;
кумин — 1 ч. л.;
солодка паприка — 1 ч. л.;
великі помідори — 2 шт. (або томатна паста — 4 ст. л.);
кокосове молоко — 1 банка;
чорний мелений перець — ½ ч. л.
Приготування.
Курячі стегна (або філе) промити та добре обсушити паперовим рушником. Перекласти їх у глибоку ємність. Додати 2 столові ложки оливкової олії, вичавити часник через прес, влити лимонний сік та додати всі спеції зі списку для маринування (кумин, сіль, чорний перець, коріандр, куркума, імбир). Ретельно втерти суміш спецій у курку. Радимо вам використовувати рукавичку, оскільки куркума може сильно забарвити шкіру. Залишити маринуватися в прохолодному місці мінімум на півгодини, але чим довше, тим краще.
Нагріти сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажити замариновану курку до легкої золотистості. Сильно засмажувати не потрібно. Відкласти обсмажену курку вбік.
Для соусу дрібним кубиком нарізати цибулину. У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігрти оливкову олію та обсмажувати цибулю до прозорості. Додайте нарізаний дрібним кубиком червоний солодкий перець і пасеруйте разом з цибулею ще 3-5 хвилин. Всипати кумин, солодку паприку, сіль та перець. Добре перемішати.
Наступним кроком додати кокосове молоко (майже всю банку) та томатну пасту. Якщо використовуєте свіжі помідори, попередньо зняти з них шкірку та нарізати кубиками, додати їх замість пасти. Усе разом добре перемішати та тушкувати 5 хвилин. Після цього викласти обсмажену курятину в соус і добре полити її соусом, щоб вона гарно просочилася смаком. Тушкувати курку в соусі 20-30 хвилин, періодично перевертаючи.
Подача.
Подавати гарячою. В ідеалі вона поєднується з рисом, але також чудово смакуватиме з макаронами або картопляним пюре.
Більше новин читайте на GreenPost.







