Догори
Дати відгук

Ковбаса до новорічного столу: як вибрати і зберігати

Куплені заздалегідь сирокопчені ковбаси можуть полежати до Нового року, якщо їх правильно зберігати.

2 хв на прочитання23 Грудня 2021, 21:05
Ковбаса Ковбаса
Поділитись:

До вибору продуктів для новорічного столу слід поставитися дуже відповідально, щоби не зіпсувати свято ні собі, ні своїм близьким. Видання «Чому» підготувало декілька порад, як вибрати «новорічну» ковбасу.

  • Обираючи ковбаси, пошукайте напис ДСТУ, а також назви «Брауншвейзька», «Московська», «Докторська» тощо. Якщо назва дещо відрізняється — «Докторська класична» або «Брауншвейзька особлива» — то це має вас насторожити. Це означає, що виробник міг підкоригувати рецептуру.
  • Для поціновувачів салямі найкращим варіантом буде класична сирокопчена паличка ковбаси. Звичайно, можна придбати і напівкопчену або ж салямі варено-копчену, але краще цього не робити, оскільки для цих варіантів ковбаси у виробника є можливості для експериментів з її складом — заміна натурального м'яса на крохмаль або інші компоненти.
  • Сирокопчена ковбаса повинна мати красивий зріз. На такому «малюнку» фарш не має бути сірим, а червоним, і шматочки шпику мають бути розподілені рівномірно.

Голова правління асоціації «Споживча довіра» Олена Куликова додала в коментарі OBOZREVATEL, що сирокопчені ковбаси можуть бути куплені заздалегідь і пролежати до Нового року. Але їх слід зберігати певним чином.

«Є думка, що сирокопчені ковбаси можна загорнути у пергамент і зберігати в сухому місці за кімнатної температури. Але це не так. Усі ковбаси потрібно зберігати в холодильнику за температури +6 °С», — говорить Олена Куликова.

Вона рекомендує купувати ковбаси вищого ґатунку, оскільки в такому разі до виробника висуваються суворіші вимоги.

«Єдиний рекомендований консервант для ковбас — це стабілізатор кольору — нітрид натрію. Він наявний завжди у будь-якій м'ясній продукції. Це даність, від цього ми нікуди не дінемося. Далі починаються підсилювачі смаку, всілякі фосфати, ще щось. Це не є добре. Вживання такої продукції краще обмежити», — радить експерт.

Ми вже писали про новорічний стіл: вибираємо червону ікру.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.